חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות

משומשו והשפית נדיה אליס מציעים מתכון לשבועות ||| מתכון חגיגי ומיוחד לפשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות ||| הפשטידה קלה להכנה, עשויה מבצק פילאס, גבינה טבעונית מלוחה בסגנון פרמז'ן ||| מתכון טבעוני, טעים ומתאים לארוחת החג, לטבעונים ולכולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות (צילום נמרוד סונדרס)

מצרכים (תבנית 24 ס"מ)

  • 1 חבילת בצק פילאס
  • 1 גבינה טבעונית מלוחה משומשו
  • 1 פתיתים טבעוניים בסגנון גבינת פרמז'ן משומשו
  • 1 חבילת טופו
  • 1 ברוקולי טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2-3 שיני שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח

לסלט:

אופן הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את הטופו עם 3-4 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
  2. בקערה מערבבים את עיסת הטופו יחד עם הגבינות הטבעוניות ותוספת מלח
  3. מכניסים למקרר
  4. הכנת הברוקולי: מרתיחים סיר מים וחולטים את הברוקולי כשהוא חתוך לפרחים במשך דקה ומסננים
  5. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ
  6. מוסיפים את הברוקולי החלוט, ממליחים קלות ומקפיצים משך דקה
  7. מוסיפים את הברוקולי לבלילת הטופו והגבינות ומערבבים
  8. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים היטב
  9. מפשירים את בצק הפילאס
  10. פורשים את בצק הפילאס המופשר ומהדקים את הבצק לתבנית עד השוליים
  11. מחוררים את הבצק עם מזלג ואת שאריות הבצק חותכים לרצועות
  12. שופתים את מילוי הגבינות והברוקולי אל תוך הבצק שבתבנית
  13. מניחים מעל המילוי את פסי הבצק שנותרו בצורת שתי וערב
  14. מברישים את פסי הבצק עם מעט שמן זית
  15. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  16. אופים למשך 30 דקות
  17. הכנת הסלט: בקערה שמים עלי בייבי ועגבניות שרי חתוכות לחצי
  18. הכנת רוטב הוינגרט: בקערה קטנה מערבבים את החרדל, מיץ לימון, שמן זית, מלח ועירית קצוצה
  19. מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט
  20. מגישים לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *