משומשו והשפית נדיה אליס מציעים מתכון לשבועות ||| מתכון חגיגי ומיוחד לפשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות ||| הפשטידה קלה להכנה, עשויה מבצק פילאס, גבינה טבעונית מלוחה בסגנון פרמז'ן ||| מתכון טבעוני, טעים ומתאים לארוחת החג, לטבעונים ולכולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 24 ס"מ)
- 1 חבילת בצק פילאס
- 1 גבינה טבעונית מלוחה משומשו
- 1 פתיתים טבעוניים בסגנון גבינת פרמז'ן משומשו
- 1 חבילת טופו
- 1 ברוקולי טרי
- 3 כפות שמן זית
- 2-3 שיני שום כתוש
- 1/2 כפית מלח
לסלט:
- 1 חבילה מיקס עלי בייבי
- 5 עגבניות שרי
- 3-4 צנוניות
- צרור עירית קצוצה
- 1 מיץ מחצי לימון
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנה
- במעבד מזון טוחנים את הטופו עם 3-4 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
- בקערה מערבבים את עיסת הטופו יחד עם הגבינות הטבעוניות ותוספת מלח
- מכניסים למקרר
- הכנת הברוקולי: מרתיחים סיר מים וחולטים את הברוקולי כשהוא חתוך לפרחים במשך דקה ומסננים
- במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ
- מוסיפים את הברוקולי החלוט, ממליחים קלות ומקפיצים משך דקה
- מוסיפים את הברוקולי לבלילת הטופו והגבינות ומערבבים
- מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים היטב
- מפשירים את בצק הפילאס
- פורשים את בצק הפילאס המופשר ומהדקים את הבצק לתבנית עד השוליים
- מחוררים את הבצק עם מזלג ואת שאריות הבצק חותכים לרצועות
- שופתים את מילוי הגבינות והברוקולי אל תוך הבצק שבתבנית
- מניחים מעל המילוי את פסי הבצק שנותרו בצורת שתי וערב
- מברישים את פסי הבצק עם מעט שמן זית
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים למשך 30 דקות
- הכנת הסלט: בקערה שמים עלי בייבי ועגבניות שרי חתוכות לחצי
- הכנת רוטב הוינגרט: בקערה קטנה מערבבים את החרדל, מיץ לימון, שמן זית, מלח ועירית קצוצה
- מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט
- מגישים לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite