מתכון: אורז חגיגי וצבעוני

השף שאול בן אדרת עם עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון ועמותת לשובע מציעים מתכון אביבי ||| לרגל יום מעשים טובים שיתקיים השנה ב19 במארס, שף שאול בן אדרת מגיע לעמותת לשובע, לבשל עם מפוני נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי ||| רוצים לעשות משהו למען הזולת? כנסו לאתר www.good-deeds-day.org.il ובחרו את המעשה הטוב שמתאים לכם לעשות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אורז צבעוני וחגיגי (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (6 מנות)

לאורז

לאורז בר

לתערובת החגיגית

  • 4 כפות שקדים מולבנים קלויים
  • 4 כפות חמוציות
  • 4 כפות זיתים מיובשים
  • 2 כפות צלפים קצוצים
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
  • 4 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

אופן הכנה

  1. הכנת אורז יסמין או פרסי: בסיר גדול מבשלים את כל מצרכי האורז למשך 20 דקות לאחר רתיחה על להבה נמוכה, בסיר מכוסה
  2. משאירים הסיר מכוסה עוד 4 דקות לאחר כיבוי הלהבה
  3. הכנת אורז בר שחור: בסיר עם מים מבשלים את האורז השחור כמו פסטה עם ליטר מים
  4. מבשלים עד שהאורז מתבקע – בערך 40 דקות
  5. מסננים את האורז משארית המים
  6. במחבת עם 2 כפות שמן זית, לערבב ולטגן את האורז עם התערובת החגיגית וצבעונית

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה