חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פיצה בשמל ותפוצ'יפס

פסטה ריקו מציעה לחג השבועות מתכון לפיצה איטלקית בטעם מקורי בהכנה ביתית ||| פיצה איטלקית משובחת בהכנה ביתית ||| פיצה עשויה מכדורי בצק 100% קמח איטלקי, בתוספת מפתיעה ומקורית של פרוסות תפוחי אדמה ורוטב בשמל ||| פיצה נהדרת לשילוב כמנה עיקרית או כתוספת בארוחת החג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פיצה בשמל ותפוצ'יפס של פסטה ריקו (צילום אסף אמברם)

מצרכים (4-6 מנות)

  • 1 כדור בצק להכנת פיצה פסטה ריקו (250 גרם)
  • 1 מיכל רוטב שמנת וגראנה פדנו פסטה ריקו (200 גרם)
  • 1 כוס קקמח לפסטה מחיטת דורום
  • 2 תפוח אדמה בינוניים
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מפשירים את כדור הבצק להכנת פיצה על פי ההוראות (מומלץ להפשיר את הכדורים בשקית המקורית שלהם עד 4 ימים במקרר)
  2. מתפיחים בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר למשך כשעתיים עד שכדור הבצק מכפיל את נפחו
  3. מחממים תנור אפייה ל- 220 מעלות (או יותר) כחצי שעה לפני האפייה
  4. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק במנדולינה
  5. מניחים את הפלחים בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה
  6. מסננים וסופגים היטב את הנוזלים בעזרת מגבת
  7. מפזרים על משטח עבודה קמח דורום רימאצ'ינטה ופותחים בעזרת הידיים את כדור הבצק למשטח עגול ואחיד בעוביו
  8. מפזרים באופן אחיד, על גבי עיגול הבצק רוטב שמנת וגראנה פדנו
  9. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה הדקיקים מעל
  10. מפזרים מלח גס, פלפל שחור ועלי רומזרין
  11. אופים בתנור החם במשך כ- 7 דקות או עד שתחתית הפיצה מוכנה
  12. מטפטפים מעט שמן זית על הפיצה
  13. חותכים למשולשים ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *