פסטה ריקו מציעה לחג השבועות מתכון לפיצה איטלקית בטעם מקורי בהכנה ביתית ||| פיצה איטלקית משובחת בהכנה ביתית ||| פיצה עשויה מכדורי בצק 100% קמח איטלקי, בתוספת מפתיעה ומקורית של פרוסות תפוחי אדמה ורוטב בשמל ||| פיצה נהדרת לשילוב כמנה עיקרית או כתוספת בארוחת החג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 1 כדור בצק להכנת פיצה פסטה ריקו (250 גרם)
- 1 מיכל רוטב שמנת וגראנה פדנו פסטה ריקו (200 גרם)
- 1 כוס קקמח לפסטה מחיטת דורום
- 2 תפוח אדמה בינוניים
- 1 כף מלח גס
- 2 כפות שמן זית
- 1 ענף רוזמרין טרי
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מפשירים את כדור הבצק להכנת פיצה על פי ההוראות (מומלץ להפשיר את הכדורים בשקית המקורית שלהם עד 4 ימים במקרר)
- מתפיחים בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר למשך כשעתיים עד שכדור הבצק מכפיל את נפחו
- מחממים תנור אפייה ל- 220 מעלות (או יותר) כחצי שעה לפני האפייה
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק במנדולינה
- מניחים את הפלחים בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה
- מסננים וסופגים היטב את הנוזלים בעזרת מגבת
- מפזרים על משטח עבודה קמח דורום רימאצ'ינטה ופותחים בעזרת הידיים את כדור הבצק למשטח עגול ואחיד בעוביו
- מפזרים באופן אחיד, על גבי עיגול הבצק רוטב שמנת וגראנה פדנו
- מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה הדקיקים מעל
- מפזרים מלח גס, פלפל שחור ועלי רומזרין
- אופים בתנור החם במשך כ- 7 דקות או עד שתחתית הפיצה מוכנה
- מטפטפים מעט שמן זית על הפיצה
- חותכים למשולשים ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito