קמח הארץ ודודו אסלן, מבית הקפה חממת הסחלבים בקיבוץ מעלה החמישה מציעים מציעה מתכון לפיצה מעולה ||| מתכון עם קמח להכנת פיצה ופוקאצ'ה ||| הקמח הגרמני לפיצה ופוקאצ'ה, הוא קמח חיטה לבן באיכות מעולה, עשיר במיוחד בחלבון ובגלוטן ויוצר בצק חזק, גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1 ק"ג קמח פיצה ופוקאצ'ה קמח הארץ
- 650 מ"ל מים חמימים
- 5 גרם שמרים יבשים
- 25 גרם מלח
לרוטב
לכיסוי
- שבבי גבינת מוצרלה
לתוספות
- ריחן (בזיליקום)
- זיתים ללא חרצנים
- אנשובי
- פטריות פרוסות
- כל מה שאוהבים על פיצה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: מכניסים את כל המצרכים למיקסר עם וו לישה, ולשים 10 דקות
- לאחר הלישה מחלקים לכדורים של 250-300 גרם כל אחד, ומקמחים כל כדור בצק
- מסדרים את הכדורים (עם רווחים ביניהם) על תבנית מקומחת ומכסים במגבת
- מתפיחים כ- 24 שעות במקרר (אם אין אפשרות להכניס למקרר, ניתן להתפיח כמה שעות בטמפרטורת החדר)
- הכנת הרוטב: טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון או בלנדר, עד לקבלת מרקם שאוהבים
- הכנת הפיצה: משטחים את כדורי הבצק בתבנית פיצה ועם מצקת מרק, מורחים על עיגולי הבצק כמות נדיבה של רוטב
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מכניסים את הבצק עם הרוטב ל- 5 דקות
- מוציאים את הפיצות ומוסיפים את המוצרלה והתוספות שאוהבים
- מכניסים שוב לתנור עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito