פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה במאפים מעשה ידיה ||| הפעם פנינה מגוונת את הסופ"ש בחלה בטעם שימתיק לכם את השבת ||| חלה עם טעמים לא רגילים אבל ישתלבו היטב בשולחן השבת ||| תכינו וכל בני ביתכם והאורחים ישאלו על המתכון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס שמן
- 2.5 כוסות מים פושרים
- 1 כף חומץ
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 ביצה XL
- 1 כף שטוחה מלח
לציפוי
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, סוכר, שמרים, שמן, חומץ, אבקת אפייה ומים עד שמתקבל בצק
- מוסיפים את הביצה ומלח וממשיכים ללוש 10 דקות לפחות
- מכסים הקערה עם ניילון נצמד ומניחים לתפוח עד הכפלת הנפח
- מנקבים הבצק באצבע להוצאת האוויר ומכסים שוב להתפחה נוספת
- מחלקים הבצק 4-6 חלקים שווים
- מחלקים כל נתח בצק לפי סוג הקליעה שאוהבים 3-4 חלקים שמהם עושים צינורות בצק
- קולעים את גלילי הבצק לחלה קלועה ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- מברישים חלבון ביצה ומפזרים שומשום
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים 25-30 דקות עד הזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
4 Responses
לא מתפיחים לאחר קליעת הצמות??
אפשר להתפיח שוב את החלה אבל לא חובה
רוחלה. זה המתכון – תנסי ותראי כמה החלות נפלאות
למה חומץ? וא. אפיה?