חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סופגניות כפריות אוסטריות Bauernkrapfen

סופגניות כפריות מאזור זלצבורג עשויות מבצק שמרים פשוט, מטוגנות בשמן שמנפח אותן עוד יותר ||| מומלץ להגיש אותן פושרות, עם רוטב גראנגן תוצרת עצמית ומעליהם מעט אבקת סוכר ||| אלה סופגניות בצורה שונה שאהובות בהרי זלצבורג בקיץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סופגניות כפריות אוסטריות Bauernkrapfen (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6-7 סופגניות)

לטיגון

  • שמן

לרוטב חמוציות Granggn Sauce

אופן הכנה

  1. הכנת הרוטב גראנגן: מחממים חמוציות (או פרי אחר) וסוכר בסיר רחב
  2. מביאים את הסיר לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד
  3. מבשלים לאחר הרתיחה עוד 4 דקות
  4. מורידים את הרוטב מהכיריים, וממלאים עד הסוף כלי זכוכית נקיים
  5. סוגרים היטב, (זהירות חם!) והופכים את הצנצנות המלאות כך שייווצר ואקום בחלק העליות שהוא תחתית הצנצנת.
  6. משאירים להצטננות לטמפרטורת החדר ומאחסנים כשהמכסה כלפי מעלה
  7. הכנת הסופגניות: מנפים קמח על משטח עבודה ויוצרים גבעה עם גומה במרכז
  8. שמים שמרים לתוך כוס, מערבבים עם סוכר וחלב ויוצקים אותם לתוך הגומה בקמח
  9. מערבבים בזהירות את מרכז הגומה תוך כדי שמוודאים שקצות הקמח בגומה, נשארים ללא שינוי
  10. מכסים את גבעת הבצק במטלית ונותנים לו לנוח 15 דקות. אם נוצרות בועות זה סימן טוב שהשמרים פעילים
  11. מערבבים פנימה את שאר המצרכים ומעבדים לבצק חלק ורך תוך 5 דקות
  12. הערה: אפשר גם להשתמש בכף עץ ובקערת ערבוב. הבצק מוכן כשהוא מתחיל ליצור בועות ונפרד מהצד של הקערה. תוספת הרום מונעת מהסופגניות לספוג הרבה שמן
  13. מכסים שוב את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר למשך 45 דקות, עד הכפלת הנפח. אם לא הוכפל הנפח, כדאי להתחיל מחדש עם הבצק כמו בשלב 1-3 תוך הוספת בלילת שמרים חדשה
  14. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים אותו ל- 6-7 כדורי בצק עגולים
  15. מניחים את כדורי הבצק על מטלית מקומחת ומכסים בנייר כסף. תנו להם לנוח שוב עד שהנפח שוב מוכפל
  16. מעצבים את הכדורים לצורת סופגניה סטנדרטית עם גומה באמצע ונותנים לסופגניות שנוצרו לנוח שוב עד שהן מכפילות את נפחן
  17. בינתיים מחממים סיר סוטג' רחב עם שמן בעומק 3 ס"מ לטמפרטורה של 160 מעלות החמאה הבהירה צריכה להיות בעומק של 3 סנטימטרים. כדי
  18. הערה: מומלץ לבדוק אם השמן חם מספיק, ע"י שמכניסים את קצה כף העץ לתוך השמן החם, ואם רואים בועות מסביב לשולי הכף אפשר להתחיל לטגן
  19. הופכים את הסופגניות אחת אחת ונותנים להן לצלול לתוך השמן כשהגומה כלפי מטה
  20. טיפ: בזמן הטיגון הסופגניות שוחות ואז מטפטפים על החלק העליון שלהן, שמן חם בעזרת כף העץ. השוליים של הסופגניות צריכות לעלות במהירות
  21. הופכים את הסופגניות ברגע שיש להן צבע חום פריך ויפה. הוציאו אותם והניחו להם להתנקז מהשמן על נייר מגבת
  22. מניחים להם להתקרר ומפזרים אבקת סוכר
  23. מגישים עם רוטב גראנגן בתוך גומת הסופגני

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit 

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *