סופגניות כפריות מאזור זלצבורג עשויות מבצק שמרים פשוט, מטוגנות בשמן שמנפח אותן עוד יותר ||| מומלץ להגיש אותן פושרות, עם רוטב גראנגן תוצרת עצמית ומעליהם מעט אבקת סוכר ||| אלה סופגניות בצורה שונה שאהובות בהרי זלצבורג בקיץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-7 סופגניות)
- 1 ק"ג קמח
- 45 גרם שמרים יבשים
- ½ ליטר חלב
- 5 ביצים L
- 150 גרם חמאה מומסת
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 1 כף רום כהה
לטיגון
- שמן
לרוטב חמוציות Granggn Sauce
אופן הכנה
- הכנת הרוטב גראנגן: מחממים חמוציות (או פרי אחר) וסוכר בסיר רחב
- מביאים את הסיר לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד
- מבשלים לאחר הרתיחה עוד 4 דקות
- מורידים את הרוטב מהכיריים, וממלאים עד הסוף כלי זכוכית נקיים
- סוגרים היטב, (זהירות חם!) והופכים את הצנצנות המלאות כך שייווצר ואקום בחלק העליות שהוא תחתית הצנצנת.
- משאירים להצטננות לטמפרטורת החדר ומאחסנים כשהמכסה כלפי מעלה
- הכנת הסופגניות: מנפים קמח על משטח עבודה ויוצרים גבעה עם גומה במרכז
- שמים שמרים לתוך כוס, מערבבים עם סוכר וחלב ויוצקים אותם לתוך הגומה בקמח
- מערבבים בזהירות את מרכז הגומה תוך כדי שמוודאים שקצות הקמח בגומה, נשארים ללא שינוי
- מכסים את גבעת הבצק במטלית ונותנים לו לנוח 15 דקות. אם נוצרות בועות זה סימן טוב שהשמרים פעילים
- מערבבים פנימה את שאר המצרכים ומעבדים לבצק חלק ורך תוך 5 דקות
- הערה: אפשר גם להשתמש בכף עץ ובקערת ערבוב. הבצק מוכן כשהוא מתחיל ליצור בועות ונפרד מהצד של הקערה. תוספת הרום מונעת מהסופגניות לספוג הרבה שמן
- מכסים שוב את הבצק במגבת ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר למשך 45 דקות, עד הכפלת הנפח. אם לא הוכפל הנפח, כדאי להתחיל מחדש עם הבצק כמו בשלב 1-3 תוך הוספת בלילת שמרים חדשה
- מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים אותו ל- 6-7 כדורי בצק עגולים
- מניחים את כדורי הבצק על מטלית מקומחת ומכסים בנייר כסף. תנו להם לנוח שוב עד שהנפח שוב מוכפל
- מעצבים את הכדורים לצורת סופגניה סטנדרטית עם גומה באמצע ונותנים לסופגניות שנוצרו לנוח שוב עד שהן מכפילות את נפחן
- בינתיים מחממים סיר סוטג' רחב עם שמן בעומק 3 ס"מ לטמפרטורה של 160 מעלות החמאה הבהירה צריכה להיות בעומק של 3 סנטימטרים. כדי
- הערה: מומלץ לבדוק אם השמן חם מספיק, ע"י שמכניסים את קצה כף העץ לתוך השמן החם, ואם רואים בועות מסביב לשולי הכף אפשר להתחיל לטגן
- הופכים את הסופגניות אחת אחת ונותנים להן לצלול לתוך השמן כשהגומה כלפי מטה
- טיפ: בזמן הטיגון הסופגניות שוחות ואז מטפטפים על החלק העליון שלהן, שמן חם בעזרת כף העץ. השוליים של הסופגניות צריכות לעלות במהירות
- הופכים את הסופגניות ברגע שיש להן צבע חום פריך ויפה. הוציאו אותם והניחו להם להתנקז מהשמן על נייר מגבת
- מניחים להם להתקרר ומפזרים אבקת סוכר
- מגישים עם רוטב גראנגן בתוך גומת הסופגני
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit