קינוח מסורתי מזרח תיכוני ודרום אסיה שידוע במרקם ובפרופיל הטעמים המיוחדים שמקורם בשימוש בסולת ובתוספת צימוקים ||| הסולת, בניגוד לקמח רגיל, היא גסה יותר, מה שמעניק לעוגה מרקם מעט גרגירי ייחודי ומהנה וכן היא סופגת לחות היטב, מה שהופך את העוגה לחה ורכה ||| יש מתכונים דומים כמו בסבוסה או Revani יווני או עוגת Sooji הודית ||| עוגת סולת וצימוקים מוגשת בדרך כלל כקינוח אך ניתן ליהנות ממנה גם כנשנוש עם תה או קפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אפייה)
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים L
- ½4 כוסות סולת
- 150 גרם צימוקים
- 15 תמרים מגולענים וחתוכים לפיסות גדולות
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 לימון או תפוז – גרידת הקליפה
לסירופ
לפיזור
- ¼
- כוס שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) או פיסטוק
שלבי הכנה
- בקערה מערבבים את הסוכר, שמן וביצים לאיחוד
- מוסיפים את הסולת, צימוקים, נתחי התמרים, אבקת אפייה וגרידת הקליפה ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
- מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים את פני התבנית
- אופים במשך 30-25 דקות
- הכנת הסירופ: בסיר קטן מבשלים את הסוכר, מים, מיץ לימון ומי ורדים (אם משתמשים) במשך כ-30 דקות
- יוצקים את הסירופ על פני העוגה בעודה חמה
- מפזרים מעל את זרעי השומשום או פסטוק
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…