חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת סולת וצימוקים Semolina and raisin cake

קינוח מסורתי מזרח תיכוני ודרום אסיה שידוע במרקם ובפרופיל הטעמים המיוחדים שמקורם בשימוש בסולת ובתוספת צימוקים ||| הסולת, בניגוד לקמח רגיל, היא גסה יותר, מה שמעניק לעוגה מרקם מעט גרגירי ייחודי ומהנה וכן היא סופגת לחות היטב, מה שהופך את העוגה לחה ורכה ||| יש מתכונים דומים כמו בסבוסה או Revani יווני או עוגת Sooji הודית ||| עוגת סולת וצימוקים מוגשת בדרך כלל כקינוח אך ניתן ליהנות ממנה גם כנשנוש עם תה או קפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת סולת וצימוקים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית אפייה)

לסירופ

  • ½1 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • ½ לימון – המיץ בלבד
  • 1-2 טיפות מי ורדים (שדרוג)

לפיזור

שלבי הכנה

  1. בקערה מערבבים את הסוכר, שמן וביצים לאיחוד
  2. מוסיפים את הסולת, צימוקים, נתחי התמרים, אבקת אפייה וגרידת הקליפה ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
  3. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
  4. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים את פני התבנית
  5. אופים במשך 30-25 דקות
  6. הכנת הסירופ: בסיר קטן מבשלים את הסוכר, מים, מיץ לימון ומי ורדים (אם משתמשים) במשך כ-30 דקות
  7. יוצקים את הסירופ על פני העוגה בעודה חמה
  8. מפזרים מעל את זרעי השומשום או פסטוק

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *