מנה חגיגית לכל חג ומועד במנות טארטלט אישיות ||| על טארט או טארטלט כבר סיפרנו בעבר כאן ||| מתכון לשיא עונת תות השדה אבל אפשר להחליפו בכל פרי אדום אחר כמו דובדבנים או אוכמניות ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12-15 יחידות)
למרציפן
לקרם השקדים
לטארטלט
אופן הכנה
- הכנת המרציפן: משרים את השקדים במים רותחים ל-10 דקות, עד שהקליפה נפרדת בקלות
- מקלפים את השקדים, מייבשים אותם וטוחנים
- מערבבים היטב את השקדים הטחונים עם אבקת הסוכר עד שמתקבל בצק מרציפן
- הכנת קרם השקדים: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים עד לאיחוד
- מוסיפים בהדרגה את הביצה והקורנפלור לאיחוד
- הרכבת הטארטלט: פורשים את עלי הפילו על משטח וקורצים עיגולים בגודל התבניות שיש ברשותכם
- מסדרים את עלי הפילו בתבניות מאפנס משומנות (אם התבניות מטפלון אין צורך לשמן)
- מניחים מעל בצק הפילו תבנית כדי שלא ישנו את צורתן בתנור
- אופים בחום של 170 מעלות במשך כ־15 דקות
- לאחר שהטארטלטים התקררו, מזליפים מהקרם
- לוקחים גוש מהמרציפן, מקררים וחותכים לקוביות בגודל של קוביות התותים
- מפזרים מעל קרם השקדים את התותים והמרציפן
- מפדרים באבקת סוכר ומניחים עלי נענע לקישוט
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit