חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טארטלט תותים ומרציפן

מנה חגיגית לכל חג ומועד במנות טארטלט אישיות ||| על טארט או טארטלט כבר סיפרנו בעבר כאן ||| מתכון לשיא עונת תות השדה אבל אפשר להחליפו בכל פרי אדום אחר כמו דובדבנים או אוכמניות ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארטלט תותים ומרציפן (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (12-15 יחידות)

למרציפן

  • 200 גרם שקדים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • שדרוג: קליפה מגורדת של לימון או 2 כפות מי ורדים

לקרם השקדים

לטארטלט

אופן הכנה

  1. הכנת המרציפן: משרים את השקדים במים רותחים ל-10 דקות, עד שהקליפה נפרדת בקלות
  2. מקלפים את השקדים, מייבשים אותם וטוחנים
  3. מערבבים היטב את השקדים הטחונים עם אבקת הסוכר עד שמתקבל בצק מרציפן
  4. הכנת קרם השקדים: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומערבלים עד לאיחוד
  5. מוסיפים בהדרגה את הביצה והקורנפלור לאיחוד
  6. הרכבת הטארטלט: פורשים את עלי הפילו על משטח וקורצים עיגולים בגודל התבניות שיש ברשותכם
  7. מסדרים את עלי הפילו בתבניות מאפנס משומנות (אם התבניות מטפלון אין צורך לשמן)
  8. מניחים מעל בצק הפילו תבנית כדי שלא ישנו את צורתן בתנור
  9. אופים בחום של 170 מעלות במשך כ־15 דקות
  10. לאחר שהטארטלטים התקררו, מזליפים מהקרם
  11. לוקחים גוש מהמרציפן, מקררים וחותכים לקוביות בגודל של קוביות התותים
  12. מפזרים מעל קרם השקדים את התותים והמרציפן
  13. מפדרים באבקת סוכר ומניחים עלי נענע לקישוט

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *