מנה אייקונית מהמטבח ההודי שהיא שילוב מושלם של פשטות, פריכות, תיבול עמוק ורעננות ||| קרפ דקיק וגדול שמכינים מבלילה מותססת של אורז ועדשים, הממולא בתערובת חמה וחרפרפה של תפוח-אדמה מבושלים עם בצל, חרדל, עלי קארי, צ’ילי ירוק ותבלינים נוספים ||| הבלילה עצמה מותססת לילה שלם, מה שמקנה לה טעם חמצמץ עדין ומרקם אוורירי לאחר הצלייה על הפלאנצ'ה ולאחר הצלייה, היא הופכת לקרפ גדול, פריך מבחוץ ורך מבפנים ||| המילוי שהוא המסאלה, מונח במרכז או נגלל לתוכה, והמנה מוגשת חמה, לרוב בצורת גליל או קונוס ||| מסאלה דוסה נפוצה ברחבי הודו ולא רק בדרום, והיא מנה אהובה הן כארוחת בוקר והן כארוחת ערב קלילה ||| המנה הפכה לפופולרית במחוז מדרס Madras בשנות ה-40 שם גם הומצאה ע"י בעל המסעדה ק. קרישנה ראו K. Krishna Rao ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 1 כוס אורז
- ½ כוס עֲדָשִים כתומות
- 1 כפית זרעי חילבה
- קמצוץ מלח
שלבי הכנה
- בקערות נפרדות שוטפים היטב את האורז ואת העדשים – כל אחד לחוד
- בקערה משרים את האורז ובקערה שנייה משרים את העדשים עם זרעי החילבה למשך 10 שעות לפחות
- במטחנה או מְעַבד מזון טוחנים את האורז עם ½ כוס מי השרייה בו היה האורז
- במטחנה או מעבד מזון טוחנים את העדשים והחילבה עם ¼ כוס מי השרייה בו הושרו העדשים וחילבה
- הערה: כשטוחנים צריכים לקבל עיסה חלקה ללא גושים ובמרקם דומה לבלילת פנקייק
- בקערה אחת מאחדים את שתי העיסות (אורז ועדשים-חילבה), מוסיפים מלח ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
- מכסים את הקערה בניילון ומשאירים למשך לילה במקום חמים, עד שהעיסה תכפיל את נפחה
- בבוקר, מערבבים עם מיקסר יד. אם צריך מוסיפים מעט מים
- מחממים קלות מחבת שטוחה שנמרח עליה מעט שמן בעזרת מטלית משומנת
- מוזגים עם מצקת כף עיסה במרכז ועם גב המצקת מורחים את העיסה בתנועות סיבוביות מהמרכז החוצה, לקבלת שכבה דקה מאד על פני כל המחבת
- מגבירים את הלהבה ומזיזים מדי פעם את המחבת כדי ליצור חום אחיד על פני שטח המחבת
- לאחר 5 דקות נקבל דוסה שרובה השחימה
- מקפלים לחצי ומגישים. טיפ: אין צורך להפוך את הדוסה על המחבת
- בעזרת מים קרים מקררים את המחבת וחוזרים על שלב 9 עד 12
- מגישים עם מילוי תפוחי-אדמה בתוך הדוסה המקופלת או לצד הדוסה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…