חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל דאל מש Moong Dal

שעועית מש שנקראת גם מונג Moong או Mung היא בסיס נהדר לדאל הודי ||| מש היא אחת הקטניות המסורתיות והפופולאריות בהודו והיא ללא ספק אחת מהמזונות האהובים והבריאים מהמטבח ההודי ||| כוס מונג דאל מבושל תעניק לגופכם 14 גרם חלבון כמו 2 ביצים ||| מנה צמחונית וטבעונית שתתאים לכולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דאל שעועית מש (צילום דני בר)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

  • 2 לימון – המיץ בלבד
  • 2 חופנים של עלי תרד

אופן הכנה

  1. בסיר עם שמן זית מטגנים את קוביות הבצל עד שקיפות
  2. מוסיפים את השום, אבקת צ'ילי, כמון, כוסברה, חרדל, אבקת מרק טבעית, וגרידת הג'ינג'ר
  3. מערבבים במשך כדקה עד שהארומה מתפשטת במטבח
  4. מוסיפים את הגאראם מאסאלה והכורכום ומערבבים 1-2 דקות
  5. מוסיפים 1.5 ליטר מים, עגבניות חתוכות, עדשים וקרם קוקוס
  6. מערבבים הכל יחד ונותנים לתבשיל להגיע לרתיחה
  7. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר
  8. מבשלים כ- 30 דקות
  9. יש לטעום מידי פעם ולבדוק את התרככות העדשים עד שהתבשיל מוכן
  10. הגשה: מזלפים מיץ לימון ומפזרים את עלי התרד. מערבבים ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *