שעועית מש שנקראת גם מונג Moong או Mung היא בסיס נהדר לדאל הודי ||| מש היא אחת הקטניות המסורתיות והפופולאריות בהודו והיא ללא ספק אחת מהמזונות האהובים והבריאים מהמטבח ההודי ||| כוס מונג דאל מבושל תעניק לגופכם 14 גרם חלבון כמו 2 ביצים ||| מנה צמחונית וטבעונית שתתאים לכולם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 1 כוס שעוהית מש או עדשים
- 1 כף שמן זית
- 2 בצל חתוכים לקוביות קטנות
- 3 שיני שום כתושים
- 1 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) קצוץ
- 1 כפית גאראם מאסאלה
- 1/2 כפית זרעי חרדל טחונים
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 2 כפיות כורכום
- 1 כף אבקת מרק טבעית (ללא מונוסודיום גלוטומט)
- 400 גרם עגבניות קלופות וחתוכות
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- מלח
- פלפל שחור
להגשה
- 2 לימון – המיץ בלבד
- 2 חופנים של עלי תרד
אופן הכנה
- בסיר עם שמן זית מטגנים את קוביות הבצל עד שקיפות
- מוסיפים את השום, אבקת צ'ילי, כמון, כוסברה, חרדל, אבקת מרק טבעית, וגרידת הג'ינג'ר
- מערבבים במשך כדקה עד שהארומה מתפשטת במטבח
- מוסיפים את הגאראם מאסאלה והכורכום ומערבבים 1-2 דקות
- מוסיפים 1.5 ליטר מים, עגבניות חתוכות, עדשים וקרם קוקוס
- מערבבים הכל יחד ונותנים לתבשיל להגיע לרתיחה
- לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומכסים את הסיר
- מבשלים כ- 30 דקות
- יש לטעום מידי פעם ולבדוק את התרככות העדשים עד שהתבשיל מוכן
- הגשה: מזלפים מיץ לימון ומפזרים את עלי התרד. מערבבים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite