חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כדורי אורז ברוטב Suppli

סוּפְּלִי  supplìהם כדורי אורז מצופים בפירורי לחם אהובים באיטליה ||| הפעם מתכון משודרג ומותאם לחיך הישראלי העשיר ||| אומרים שהשם סופלי הוא שיבוש של המילה surprise כלומר הפתעה ||| המנה האיטלקית נעשית מאורז ובציפוי פירורי לחם ותוכנה הוא גבינת מוצרלה – אצלנו עשבי תיבול ורוטב עושים את השדרוג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כדורי אורז – סופלי איטלקי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לכדורי אורז

לרוטב

לציפוי

לטיגון

שלבי הכנה

  1. במחבת יבש קולים את זרעי הכוסברה והכמון עד שהם משחררים את הארומה הייחודית שלהם
  2. נותנים לזרעים להתקרר מעט ואז טוחנים או כותשים אותם
  3. בקערת מְעַבֵּד מזון מערבבים את מצרכי כדורי האורז היטב עד לקבלת בצק אחיד
  4. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
  5. מכינים את הרוטב: בסיר 4-5 ליטר, עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל והשום כמה דקות עד להשחמה
  6. מוסיפים את הקייל ומערבבים
  7. מוסיפים ציר ירקות או מים עד לכיסוי. מכסים הסיר ומבשלים ליצירת אדים, עד שהקייל מתרכך אבל שומר על צבעו המקורי
  8. מערבבים את הבלילה שנוצרה. מוסיפים את שמרי הבירה ועוד נוזלים במידת הצורך
  9. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל
  10. הכנת הציפוי: בקערה מערבבים את המים, קמח חומוס, מלח וקורנפלור לקבלת בלילה אחידה
  11. מניחים לבלילה כמה דקות בצד
  12. מכינים צלחת עמוקה עם קמח וצלחת עמוקה עם פירורי לחם
  13. בידיים רטובות, מכינים כדור מתערובת האורז (אפשר להיעזר בכף גלידה) וטובלים ומגלגלים בצלחת הקמח שהכדור אורז יצופה כולו בקמח
  14. מעבירים את הכדור המקומח בקערה עם בלילת קמח החומוס לציפוי מלא
  15. מעבירים את הכדור בצק אורז המצופה קמח וקמח חומוס, לצלחת עם פרורי הלחם ומצפים היטב את כדור האורז ומניחים בצד
  16. חוזרים על שלב 13-15 עד גמר בצק האורז
  17. מחממים סיר עם שמן וכשהשמן חם מטגנים את כדורי האורז המצופים, כל פעם 4-6 כדורים ולא יותר (כי טמפרטורת השמן עלולה לרדת)
  18. מגישים חם עם הרוטב שהכנו מראש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *