סוּפְּלִי supplìהם כדורי אורז מצופים בפירורי לחם אהובים באיטליה ||| הפעם מתכון משודרג ומותאם לחיך הישראלי העשיר ||| אומרים שהשם סופלי הוא שיבוש של המילה surprise כלומר הפתעה ||| המנה האיטלקית נעשית מאורז ובציפוי פירורי לחם ותוכנה הוא גבינת מוצרלה – אצלנו עשבי תיבול ורוטב עושים את השדרוג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לכדורי אורז
- 300 גרם אורז מבושל
- 50 גרם פֶּטְרוֹזִילְיָה טרייה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 קליפת לימון מגורדת
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 1/2 כפית זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1/2 כפית זרעי כַּמּוֹן
לרוטב
לציפוי
- 100 גרם קמח תירס (קורנפלור)
- 50 גרם קמח חומוס
- 300 גרם מים
- 1/2 כפית מלח הימאליה שחור
- קמח
- פירורי לחם
לטיגון
שלבי הכנה
- במחבת יבש קולים את זרעי הכוסברה והכמון עד שהם משחררים את הארומה הייחודית שלהם
- נותנים לזרעים להתקרר מעט ואז טוחנים או כותשים אותם
- בקערת מְעַבֵּד מזון מערבבים את מצרכי כדורי האורז היטב עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
- מכינים את הרוטב: בסיר 4-5 ליטר, עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל והשום כמה דקות עד להשחמה
- מוסיפים את הקייל ומערבבים
- מוסיפים ציר ירקות או מים עד לכיסוי. מכסים הסיר ומבשלים ליצירת אדים, עד שהקייל מתרכך אבל שומר על צבעו המקורי
- מערבבים את הבלילה שנוצרה. מוסיפים את שמרי הבירה ועוד נוזלים במידת הצורך
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל
- הכנת הציפוי: בקערה מערבבים את המים, קמח חומוס, מלח וקורנפלור לקבלת בלילה אחידה
- מניחים לבלילה כמה דקות בצד
- מכינים צלחת עמוקה עם קמח וצלחת עמוקה עם פירורי לחם
- בידיים רטובות, מכינים כדור מתערובת האורז (אפשר להיעזר בכף גלידה) וטובלים ומגלגלים בצלחת הקמח שהכדור אורז יצופה כולו בקמח
- מעבירים את הכדור המקומח בקערה עם בלילת קמח החומוס לציפוי מלא
- מעבירים את הכדור בצק אורז המצופה קמח וקמח חומוס, לצלחת עם פרורי הלחם ומצפים היטב את כדור האורז ומניחים בצד
- חוזרים על שלב 13-15 עד גמר בצק האורז
- מחממים סיר עם שמן וכשהשמן חם מטגנים את כדורי האורז המצופים, כל פעם 4-6 כדורים ולא יותר (כי טמפרטורת השמן עלולה לרדת)
- מגישים חם עם הרוטב שהכנו מראש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…