לביבות לחנוכה ובכלל הן על בסיס תפוחי אדמה ויש לנו הרבה מתכונים כאלה באתר ||| הפעם מתכונים של לביבות מרחבי העולם ולא על בסיס תפוחי אדמה ||| לביבות גבינה וגם לביבות לחם עירקיות ||| גם לאיטלקים יש לביבות שוות ואפילו למקסיקנים יש מה להציע ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: לביבות גבינה עיראקיות عجة الجبن
מצרכים (6-8 מנות)
- 5 ביצים L
- 250 גרם גבינה מלוחה, מפוררת גס
- ¼ כפית פִּלְפֵּל לבן טחון
- 5 גבעולי פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצים דק (המלצה חמה)
לטיגון
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את הביצים, גבינה מלוחה, פלפל לבן ופטרוזיליה לקבלת תערובת אחידה
- מחממים את השמן במחבת
- נוטלים בכף מהתערובת ומניחים במחבת
- משטחים קלות בעזרת גב הכף. מניחים לביבה ליד לביבה ומשאירים רווח ביניהן
- מטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני מהצדדים
- מניחים את הלביבות בצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן
- מגישים חם או קר
מתכון: לביבות איטלקיות Frittelle italiane
מצרכים
לטיגון
להגשה
- אבקת סוכר או סירופ מייפל או רוטב פירות יער
אופן הכנה
- בקערה יוצרים גומה בקמח ומכניסים פנימה את כל המצרכים
- לשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, שאפשר ליצור ממנו כדור בצק
- מקמחים משטח עבודה ולשים עליו את הבצק כ- 10 דקות, עד שהקמח נספג והבצק גמיש וחלק
- מחזירים את הבצק לקערה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים
- על משטח עבודה מקומח מרדדים רבע מהבצק עד שהוא דק כנייר
- חותכים לרצועות ברוחב של 2 ס"מ כל רצועה
- מחממים מחבת עם שמן
- קושרים את קצוות רצועות הבצק כמו סרט או מעין שבלול
- מטגנים 1-2 דקות, עד הזהבה
- לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר או סירופ מייפל או רוטב פירות יער
מתכון: לביבות עדשים מקסיקניות Frittelle di lenticchie messicane
מצרכים
- 6 שיני שום לא קלופות
- 1 בצל קצוץ
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 1/4 כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצים
- 2 ביצים L
- 2 כפות חלב
- ½1 כוסות פירורי לחם
- 2 כוסות עֲדָשִים חומות מבושלות
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
לרוטב
- 2 פִּלְפֵּלים ירוקים חריפים
- 2 שיני שום לא קלופות
- 10 עגבניות ירוקות (או עגבניות קשות וככל האפשר לא בשלות)
- 1 בצל קצוץ
- ¼ כוס כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- מלח
- מעט סוכר
- ½ כוס מים
לציפוי
אופן הכנה
- הכנת הרוטב: מחמים מחבת כבדה, וקולים עליה ללא שמן, את הפלפלים ושיני השום כ- 15 דקות, תוך שהופכים מצד לצד, עד הופעת כתמי חריכה שחורים
- מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה
- הכנת תערובת הלביבות: בקערה מועכים את שיני השום הקלויות
- מערבבים את השום עם הבצל המטוגן, גבינת פטה, עדשים וכוסברה, ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל
- יוצרים מהעיסה לביבות קטנות שמניחים על צלחת ומכניסים למקפיא למשך כ- 30 דקות, עד שהלביבות יתייצבו
- הכנת הרוטב: קולים בגריל את העגבניות (יש להרחיק מגוף החימום) 5 דקות מכל צד
- מסירים את הקליפה של העגבניות
- מקלפים את הפלפלים הקלויים ושיני השום הקלויים
- טוחנים הכול במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה
- מעבירים לקערה ומוסיפים את המים, מלח, מעט סוכר, כוסברה ובצל קצוץ דק
- מוציאים את הלביבות מהמקפיא
- בקערה מערבבים את הביצים עם החלב
- מחממים מחבת עם שמן
- טובלים את הלביבות בתערובת החלב ואחר כך בפרורי לחם (כמו בשניצל)
- מטגנים מספר דקות בכל צד עד הזהבה
- מניחים בצלחת עם נייר סופג, לספיחת השמן ולהגיש חם
הגשה
מגישים את הלביבות חמות עם רוטב פלפלים מעל
מתכון: לביבות לחם فطائر الخبز
מצרכים (6-8 מנות)
- 3 פרוסות לחם
- 4 ביצים L
- 1 כפית כַּמּוֹן טחון
- ¼ כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) חריפה
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פִּלְפֵּל שחור
שדרוג
- חופן עלי נענע
- 3-4 שיני שום כתוש
לטיגון
אופן הכנה
- בקערה עם מים משרים את פרוסות הלחם, ואח"כ סוחטים היטב ומניחים בקערה יבשה
- מוסיפים את הביצים, כמון, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור וטורפים לקבלת בלילה אחידה (אפשר לשדרג עם שום ונענע. מה שאוהבים)
- מחממים שמן במחבת רחבה
- נוטלים בכף מהתערובת ומניחים במחבת לביבות תוך השארת רווחים ביניהן
- משטחים מעט את הלביבות ומטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…