מאפה גבינה קל ומהיר להכנה שיתאים לחג ולכל ימות השנה ||| אפשר לאפות בתבנית אפייה רגילה או בתבנית מאפינס משומנת ||| שבבי גבינה צהובה פשוטים שנמכרים במרכולים או לרסק את פרוסות הגבינה שיש במקרר אחרי שתעטפו אותן במעט קמח תוכלו לחתוך אותן בקלות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס חלב או מים
- 80 גרם חמאה (או 60 גרם שמן זית)
- 1/2כפית מלח (לפי הטעם)
- 1 כפית חרדל
- 200 גרם קמח
- 4 ביצים XL
- 100 גרם שבבי גבינה צהובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מחממים במיקרוגל כוס חלב או מים
- מטפטפים על תבנית אפייה מעט מים ומצמידים אליה נייר אפייה
- בסיר ממיסים את החמאה בחלב הרותח ומוסיפים את המלח והחרדל
- כשהחמאה נמסה ומבעבעת, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב
- מעבירים את התערובת החמה לקערה כדי לצנן אותה מעט ומוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את הגבינה המגורדת ומערבבים לאחידות
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה
- משטחים בתבנית ואופים 10 דקות
- מנמיכים לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים כ- 20 דקות נוספות, על לקבלת גוון זהוב עמוק
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite