עוגיות פשוטות ופריכות שכל אחד מכיר לפחות בעולם המערבי כמו גם בישראל ||| עוגיות שמזוהות בעיקר תודות לצורת ההגשה שלהן בתוך עטרות נייר או מנז'טים ||| עוגיות שחברה דנית הצליחה לשווק ולהפוך אותן מזוהות עם האריזה הייחודית שלה ועם דנמרק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מהן עוגיות חמאה דניות
Danish Biscuits הן סוג של עוגיות חמאתיות, פריכות ועדינות שמקורן בדנמרק. הן ידועות בצורתם העגולה הייחודית עם עיצובים מורכבים שנלחצו על פני השטח באמצעות תבניות מיוחדים לעוגיות. הצורות המסורתיות כוללות: עיגולים, ריבועים, אליפסות, כוכבים, בייגלה ודפוסים מורכבים אחרים. עוגיות אלה מיוצרות בדרך כלל באמצעות שילוב פשוט של מרכיבים, כולל חמאה, סוכר, קמח, ולפעמים תמצית וניל או טעם של שקדים. הבצק לעוגיות חמאה דנית הוא בדרך כלל עשיר למדי בשל שיעור החמאה הגבוה, המעניק לעוגיות את המרקם הרך והפירורי האופייני להן, ומכאן גם השם שלהן.
עוגיות חמאה דנית הן פינוק פופולרי בתקופת החגים ולעיתים קרובות נארזות בקופסאות פח דקורטיביות אופייניות, מה שהופך אותן למתנה פופולרית. הם נהנים כחטיף מענג או כמלווה לתה או קפה. באירופה וצפון אמריקה, עוגיות חמאה מוגשות לעתים קרובות סביב תקופת חג המולד. בהונג-קונג עוגיות חמאה הן גם מתנה פופולרית מאוד, במיוחד לכבוד ראש השנה הסיני.
קופסת הפח האופיינית
מותגים כמו Royal Dansk הפכו ידועים בייצור עוגיות חמאה דניות כשהן משווקות ארוזות בתוך קופסאות פח שהפכו זמינות באופן נרחב בחנויות. העוגיות הללו זכו לפופולריות ברחבי העולם בזכות טעמן החמאתי והמראה המקסים שלהן באריזה ובכלל.
דנמרק הייתה יצואנית בולטת של עוגיות חמאה במשך שנים רבות, במיוחד לארה"ב ולאסיה. העוגיות מיוצרות בזנים רבים, ועוגיות חמאה מיוצאות בדרגה תעשייתית נארזות ונמכרות בדרך כלל בקופסאות, כאשר רויאל דנסק היא דוגמה בולטת עד שהאריזה והתיוג האחידים, הפכו למזוהים עם עוגיות החמאה של הפח הכחול.
רויאל דנסק נוסדה בשנת 1966 בהלסינגור Helsingør, דנמרק. בשנת 1990 היא התמזגה עם חברת הביסקוויטים הדנית Kjeldsen, שעוגיות החמאה שלה מוכרות במיוחד בהונג קונג ובסין. המיזוג יצר את חברת קלסן שהיא היום בבעלות היצרן השוקולדים האיטלקי פררו,
קופסת הפח הכחולה כוללת איור של בית החווה Hjemstavnsgaard באי Funen שבדנמרק. המיכל הפך לחלק מהמטבח במיליוני בתים כאשר אנשים רבים שמרו על קופסת הפח והשתמשו בה לאחסון פריטים אחרים, כמו כלי תפירה.
מצרכים
לבצק
- 500 גרם קמח
- 250 גרם חמאה
- 225 גרם סוכר
- גרידת קליפת לימון
- 3 ביצים XL
- קורט מלח
- 1 חלמון ביצה
- 1כפית שמנת או חלב
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים החמאה, סוכר ומלח
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם ומערבבים 2 דקות
- לסיום הערבוב מוסיפים את גרידת הלימון
- מוסיפים את הקמח במנות. בסיום מתקבל גוש בצק
- הוציאו הבצק למשטח עבודה מקומח, ולחצו על הבצק לקבלת עלה עבה
- כסו את הבצק והכניסו למקרר למשך 30 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מגלגלים את הבצק לגליל אחיד וחותכים דיסקיות דקות ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- שדרוג: אפשר ליצור צורות אחרות כיד הדמיון ואפשר לפזר מעל מעט סוכר
- בקערית מערבבים את חלמון הביצה וחלב (או שמנת) ומורחים את העוגיות בבלילת הביצה
- אופים כ- 10 דקות במרכז התנור
- מצננים ומגישים. אפשר לשמור בכלי אטום עד שבוע או במקרר, יותר זמן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון God appetit