ביסקוויט אפגני, הידוע גם בפשטות כאפגני הוא בכלל מאפה ניו-זילנדי ||| מכונה לעיתים גם עוגייה אפגנית – תלוי אם אתם בארה"ב או במדינות חבר העמים ||| עוגיית שוקולד שמקורה באסיה אבל לפשר השם המוזר שלה יש כמה גרסאות ||| לבטח לא תמצאו במטבח האפגני את העוגייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מהי עוגיה אפגנית Afghan Cookie
מאפה שמקורו בניו זילנד, קינוח מתוק ומפנק שמורכב בדרך כלל משלושה מצרכים עיקריים: אבקת קקאו, קורנפלקס כתוש וציפוי שוקולד או גנאש מעל. בצק הביסקוויטים נעשה באמצעות חמאה, סוכר, קמח ואבקת קקאו, המעניקים לו טעם שוקולדי עשיר. לאחר מכן מערבבים קורנפלקס כתוש לתוך הבצק, ומוסיפים לביסקוויט פריכות ומרקם ייחודיים. בדרך כלל יוצקים את הבצק על תבנית אפייה בתלוליות קטנות ואז אופים עד שהם יציבים וקצת פריכים מבחוץ.
לאחר שהביסקוויטים נאפים ומתקררים, הם מכוסים באופן מסורתי בציפוי שוקולד או גנאש. הציפוי הזה עשוי לרוב משוקולד מומס וחמאה, יוצר שכבה חלקה ומבריקה על גבי הביסקוויט. לפעמים, חצי אגוז או אגוז אחר מונח במרכז כל ביסקוויט כמגע דקורטיבי.
ביסקוויטים אפגניים פופולריים למדי בניו זילנד והם מוגשים בדרך כלל כפינוק במהלך אירועים שונים, כולל מסיבות, התכנסויות ותה מנחה. הם מציעים שילוב מענג של אלמנטים מתוקים, שוקולדיים ופריכים שהופכים אותם לפינוק אהוב בקרב המקומיים והמבקרים כאחד.
למה אפגני
כמו לכל דבר, יש גם כאן כמה גרסאות למקור המאפה והשם.
- גרסה אחת היא שחיילי ניו-זילנד שנטלו חלק במלחמה האנגלו-אפגנית השנייה שהתנהלה בשנים 1878–1880 בין האימפריה הבריטית לבין החאן של אפגניסטאן, וחלק מהתפריט שלהם היה מאפה דומה. הבעיה עם הגרסה הזו, שקורנפלקס טרם היה מוצר מוכר.
- גרסה אחרת מספרת שהמאפה נקרא אפגני בתחילת שנות ה-30 של המאה הקודמת, כאות הוקרה לרוכבי הגמלים במדבריות אוסטרליה, שנהגו שיירות הספקה בשנים 1860-1930 כשהמצטיינים שבהם היו אפגנים.
- יש גרסה שהשם בה מהדמיון של צורת כובע הפקול Pakol האפגני, לצורת העוגייה.
בכל מקרה, המתכון הראשון שפורסם היה בעיתון הניו-זילנדי The Timaru Herald בשנת 1934, והכינוי למאפה היה אפגנים.
מצרכים (24 אפגנים)
לציפוי
- 75 גרם שוקולית
- 2 כפות מים חמים
לקישוט
- 24 אגוזי מלך (לא חובה)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר לקרם בהיר ותפוח
- מוסיפים לאט את הקמח ואחר כך את הקקאו לקבלת תערובת מוקרמת
- מקפלים פנימה את הקורנפלקס
- יוצרים בעצרת כף גדולה תלוליות של התערובת על המגש עם רווחים
- מהדקים כל תלולית בלחיצת כף יד עדינה
- אופים במשך 15 דקות או עד להתייצבות
- הכנת ציפוי השוקולד: בקערה מערבבים בהדרגה את השוקולית עם מעט מים חמים עד שהתערובת חלקה ומשולבת (לא שוקו נוזלי)
- כשהעוגיות קרות מורחים כף ציפוי שוקולד על החלק העליון של העוגיות. טיפ: לאט ובזהירות, ולא יותר מידי
- מקשטים באגוזי מלך
- מניחים בצד למשך שעה להתייצבות ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite