מאכל אוסטרי מסורתי העשוי מלחמניות Semmeln וחזרתKren ||| זה בעצם רוטב חזרת שמנת עם חתיכות לחם מעורבבות ||| החזרת מעניקה למנה בעיטה פיקנטית, בעוד הלחם מוסיף מרקם ועוזר להסמיך את הרוטב ||| הפעם גרסה נוזלית יותר של מרק Semmelkren ||| התוצאה היא תוספת טעימה המשתלבת היטב עם מנות בשר שונות, במיוחד רוסטביף או בקר מבושל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (ל-4 אנשים)
- 2 בצל
- 2-3 כפות שמן זית או חמאה
- 2 לחמניות או 3-4 פרוסות לחם ישן
- 1.3 ליטר ציר מרק (בקר או מה שאוהבים)
- 100 מ"ל קצפת צמחית
- 300 מ"ל חלב
- 2-3 כפות שמנת חמוצה
- 1 שורש חזרת בינונית, מגורדת
- פִּלְפֵּל
- מלח
להגשה
- ½ צרור עירית
- קרוטונים
- חזרת מגורדת
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל
- בסיר עמוק מחממים את החמאה או שמן זית
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה
- חותכים את הלחם לקוביות בגודל שווה
- מוסיפים אותן למחבת ומטגנים אותן עם הבצל
- מוסיפים ציר מרק, קצפת וחלב, ומניחים להתבשל במשך 20 דקות
- כשעבר הזמן מערבבים פנימה את השמנת החמוצה והחזרת המגורדת הטרייה
- מערבבים היטב. מתקנים תיבול במלח ופלפל
- בהגשה מכניסים את בשר הבקר המבושל לקערת המרק, יוצקים את המרק. מקשטים בעירית, קרוטונים ושארית החזרת.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite