חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק לחם וחזרת אוסטרי Semmelkren

מאכל אוסטרי מסורתי העשוי מלחמניות Semmeln וחזרתKren ||| זה בעצם רוטב חזרת שמנת עם חתיכות לחם מעורבבות ||| החזרת מעניקה למנה בעיטה פיקנטית, בעוד הלחם מוסיף מרקם ועוזר להסמיך את הרוטב ||| הפעם גרסה נוזלית יותר של מרק Semmelkren ||| התוצאה היא תוספת טעימה המשתלבת היטב עם מנות בשר שונות, במיוחד רוסטביף או בקר מבושל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק לחם וחזרת אוסטרי Semmelkren (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (ל-4 אנשים)

  • 2 בצל
  • 2-3 כפות שמן זית או חמאה
  • 2 לחמניות או 3-4 פרוסות לחם ישן
  • 1.3 ליטר ציר מרק (בקר או מה שאוהבים)
  • 100 מ"ל קצפת צמחית
  • 300 מ"ל חלב
  • 2-3 כפות שמנת חמוצה
  • 1 שורש חזרת בינונית, מגורדת
  • פִּלְפֵּל
  • מלח

להגשה

  • ½ צרור עירית
  • קרוטונים
  • חזרת מגורדת

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל
  2. בסיר עמוק מחממים את החמאה או שמן זית
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה
  4. חותכים את הלחם לקוביות בגודל שווה
  5. מוסיפים אותן למחבת ומטגנים אותן עם הבצל
  6. מוסיפים ציר מרק, קצפת וחלב, ומניחים להתבשל במשך 20 דקות
  7. כשעבר הזמן מערבבים פנימה את השמנת החמוצה והחזרת המגורדת הטרייה
  8. מערבבים היטב. מתקנים תיבול במלח ופלפל
  9. בהגשה מכניסים את בשר הבקר המבושל לקערת המרק, יוצקים את המרק. מקשטים בעירית, קרוטונים ושארית החזרת.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *