פנינה קדם אוהבת לפנק את בני ביתה בעוגות ומאפים מעשה ידיה ||| הפעם פנינה מציעה מתכון ללחמניות רכות וריחניות וגם קלות להכנה אבל נדרשת סבלנות ובעיקר איפוק ||| לרוב בתום האפייה אי אפשר להתאפק מלטעום או לאכול את הלחמניות גם בזכות הניחוח שאופף את כל הבית ||| הפעם אתם מתבקשים לשתף את כל בני הבית בלחמניות ולא תאכזבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 לחמניות)
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כוס קמח מלא
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כוסות מים חמימים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד ורך
- מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מחלקים את הבצק ל- 10 ומכדררים לקבלת לחמניות
- מרטיבים את הלחמניות במעט מים
- מפזרים שומשום ומניחים בתבנית מרופדת
- שדרוג: חותכים עם סכין חדה 3 פסים כמו בתמונה
- מכסים ומניחים לתפיחה נוספת
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך כ- 40 דקות עד הזהבה או השחמה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite