חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חמש מתכוני לביבות גבינה

לביבות גבינה הן מעדן לכל ימות השנה אבל יכולות להיות תוספת טעימה ומלוחה לחג החנוכה ||| למרות שלביבות גבינה אינן מסורתיות כמו לאטקס של תפוחי אדמה, אבל לביבות גבינה עדיין יכולות להיות מנה מענגת לחג ||| לביבות גבינה אלו עשירות וטעימות, כאשר השילוב של גבינות שונות מספקות פנים דביק להפליא ומראה חיצוני פריך ||| אל תהססו לנסות סוגי גבינה אחרים כדי להתאים ולהעשיר את הטעם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

לביבות גבינה ורוטב (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מתכון: לביבות שלוש גבינות

מצרכים

לטיגון

להגשה

  • רוטב מרינרה  Alla marinara

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הריקוטה, מוצרלה, פרמז'ן, ביצים, קמח, פטרוזיליה קצוצה, שום, מלח ופלפל, עד שכל המצרכים מתאחדים למסה אחידה
  2. במחבת מחממים בערך 2 ס"מ של שמן על להבה בינונית-גבוהה עד 175 מעלות
  3. בעזרת כף מניחים בזהירות כפיות מתערובת הגבינה לתוך השמן החם. היזהר לא להעמיס את המחבת
  4. מטגנים את הלביבות 2-3 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות ופריכות
  5. השתמשו בכף מחוררת כדי להוציא את הלביבות מהשמן והניחו אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן
  6. מגישים את לביבות הגבינה חמימות עם רוטב מרינרה

מתכון: לביבות גבינה ועשבי תיבול

מצרכים

לטיגון

אופן הכנה

  • בקערה מפוררים את הגבינה בעזרת מזלג
  • מערבבים פנימה את שאר המצרכים לקבלת תערובת אחידה
  • מחממים שמן במחבת רחבה
  • נוטלים בכף מתערובת התפודים ומניחים במחבת כמה לביבות עם רווח ביניהן
  • משטחים אותן בעזרת גב הכף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב
  • מניחים בצלחת עם נייר סופג, לספיחת השמן ולהגיש חם

מתכון: לביבות גבינה מתוקות

מצרכים (6-8 מנות)

לטיגון

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הגבינה, ביצה, קמח, צימוקים, סוכר ומלח עד קבלת בלילה סמיכה
  2. בכפות הידיים יוצרים מהבלילה לביבות בעובי 1 ס"מ
  3. משטחים אותן ומקמחים משני הצדדים
  4. מחממים מחבת עם שמן עמוק
  5. מטגנים את הלביבות בשני הצדדים עד השחמה
  6. מגישים את הלביבות עם מעט שמנת חמוצה וסוכר
לביבות גבינה (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מתכון: לביבות גבינה קלי קלות

מצרכים

שדרוג

לטיגון

לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערה לערבב היטב את כל המצרכים עד שהעיסה אחידה ובלי גושי קמח
  2. במחבת לחמם שמן
  3. נוטלים בכף מתערובת הגבינה ומניחים במחבת כמה לביבות עם רווח ביניהן
  4. משטחים אותן בעזרת גב הכף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב
  5. מניחים בצלחת עם נייר סופג, לספיחת השמן
  6. לפזר עליהן אבקת סוכר

מתכון: לביבות גבינה וצימוקים

מצרכים

לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים לקבלת עיסה אחידה
  2. מחממים במחבת שמן חצי עמוק
  3. נוטלים בכף מעיסת הגבינה ומניחים במחבת כמה לביבות עם רווח ביניהן
  4. משטחים אותן בעזרת גב הכף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב
  5. מניחים בצלחת עם נייר סופג, לספיחת השמן
  6. מפזרים אבקת סוכר או סירופ מייפל ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *