לביבות גבינה הן מעדן לכל ימות השנה אבל יכולות להיות תוספת טעימה ומלוחה לחג החנוכה ||| למרות שלביבות גבינה אינן מסורתיות כמו לאטקס של תפוחי אדמה, אבל לביבות גבינה עדיין יכולות להיות מנה מענגת לחג ||| לביבות גבינה אלו עשירות וטעימות, כאשר השילוב של גבינות שונות מספקות פנים דביק להפליא ומראה חיצוני פריך ||| אל תהססו לנסות סוגי גבינה אחרים כדי להתאים ולהעשיר את הטעם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: לביבות שלוש גבינות
מצרכים
- 1 כוס גבינת ריקוטה
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
- 2 ביצים L
- 1/4 כוס קמח
- 1/4 כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1 שן שום, כתושה
- מלח
- קורט פִּלְפֵּל
לטיגון
להגשה
- רוטב מרינרה Alla marinara
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הריקוטה, מוצרלה, פרמז'ן, ביצים, קמח, פטרוזיליה קצוצה, שום, מלח ופלפל, עד שכל המצרכים מתאחדים למסה אחידה
- במחבת מחממים בערך 2 ס"מ של שמן על להבה בינונית-גבוהה עד 175 מעלות
- בעזרת כף מניחים בזהירות כפיות מתערובת הגבינה לתוך השמן החם. היזהר לא להעמיס את המחבת
- מטגנים את הלביבות 2-3 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות ופריכות
- השתמשו בכף מחוררת כדי להוציא את הלביבות מהשמן והניחו אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן
- מגישים את לביבות הגבינה חמימות עם רוטב מרינרה
מתכון: לביבות גבינה ועשבי תיבול
מצרכים
- 250 גרם גבינה כחושה
- 2 ביצים L
- 2 כפות קמח
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 כפות פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 2 כפות רֵיחָן (בזיליקום) קצוץ
- 2 כפות צלפים (ללא נוזלים)
- 1 כפית מלח
- קורט פִּלְפֵּל
לטיגון
אופן הכנה
- בקערה מפוררים את הגבינה בעזרת מזלג
- מערבבים פנימה את שאר המצרכים לקבלת תערובת אחידה
- מחממים שמן במחבת רחבה
- נוטלים בכף מתערובת התפודים ומניחים במחבת כמה לביבות עם רווח ביניהן
- משטחים אותן בעזרת גב הכף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב
- מניחים בצלחת עם נייר סופג, לספיחת השמן ולהגיש חם
מתכון: לביבות גבינה מתוקות
מצרכים (6-8 מנות)
- 200 גרם גבינה טוב טעם
- 1 ביצה L
- 1 כוס קמח
- חופן צימוקים כהים
- סוכר לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- קמח לקימוח
לטיגון
להגשה
- גביע שמנת חמוצה
- סוכר
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את הגבינה, ביצה, קמח, צימוקים, סוכר ומלח עד קבלת בלילה סמיכה
- בכפות הידיים יוצרים מהבלילה לביבות בעובי 1 ס"מ
- משטחים אותן ומקמחים משני הצדדים
- מחממים מחבת עם שמן עמוק
- מטגנים את הלביבות בשני הצדדים עד השחמה
- מגישים את הלביבות עם מעט שמנת חמוצה וסוכר
מתכון: לביבות גבינה קלי קלות
מצרכים
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 ביצים L
- 4-5 כפות סוכר
- תמצית וניל
- 10 כפות קמח תופח
- 50 גרם חמאה מומסת
שדרוג
- גרידת לימון
- צימוקים
- שוֹקוֹלד צ'יפס
לטיגון
לפיזור
אופן הכנה
- בקערה לערבב היטב את כל המצרכים עד שהעיסה אחידה ובלי גושי קמח
- במחבת לחמם שמן
- נוטלים בכף מתערובת הגבינה ומניחים במחבת כמה לביבות עם רווח ביניהן
- משטחים אותן בעזרת גב הכף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב
- מניחים בצלחת עם נייר סופג, לספיחת השמן
- לפזר עליהן אבקת סוכר
מתכון: לביבות גבינה וצימוקים
מצרכים
- 1 כוס קמח
- ½1 כפיות אבקת אפיה
- 10 גרם סוכר וניל
- 1 כף סוכר
- 1 גביע לבן
- 3-4 כפות גבינה לבנה 5%
- 2-3 ביצים L
- חופן צימוקים בהירים שטופים
לפיזור
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל המצרכים לקבלת עיסה אחידה
- מחממים במחבת שמן חצי עמוק
- נוטלים בכף מעיסת הגבינה ומניחים במחבת כמה לביבות עם רווח ביניהן
- משטחים אותן בעזרת גב הכף ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב
- מניחים בצלחת עם נייר סופג, לספיחת השמן
- מפזרים אבקת סוכר או סירופ מייפל ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…