חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם חיטה מלאה Weizenvollkornbrot

לחם כפרי שרק אוהבי לחם ואפייה כפרית יעריכו ויחשיבו שמרכזי בתזונה שלהם ||| לחם פופולרי בגרמניה ובמדינות אחרות דוברות גרמנית ובקרב אוהבי הבריאות ||| מתכון תחליפי לשימוש בסטרטר של מחמצת מבלי לחסוך בטעם, במרקם של הלחם וחיי המדף שלו ||| מרכיב מרכזי בתזונת רבים ולעתים קרובות גם בקרב המחפשים חלופה בריאה ללחם לבן סטנדרטי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם כפרי (צילום ברק מעוז)

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמחים, מלח, תבלין הלחם ושמרים, לקבלת תערובת אחידה
  2. מוסיפים את המים וממשיכים ללוש לקבלת בצק בינוני-קשה
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ונותנים לבצק לשבת כ- 40 דקות
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים
  5. על משטח עבודה מקומח לשים חלק בצק אחד ומעצבים ממנו כיכר לחם ארוכה או עגולה
  6. מרפדים תבנית אפייה בגיליון של נייר אפייה
  7. מניחים את כיכרות הבצק בתבנית האפייה
  8. מחממים תנור ל- 210 מעלות
  9. מפזרים על פני כיכרות הבצק מעט מים ואפשר גם לפזר מעט קמח שיפון
  10. אופים את הלחמים במשך כ- 45 דקות עד קבלת גוון שחום של הלחמים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit 

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *