לחם כפרי שרק אוהבי לחם ואפייה כפרית יעריכו ויחשיבו שמרכזי בתזונה שלהם ||| לחם פופולרי בגרמניה ובמדינות אחרות דוברות גרמנית ובקרב אוהבי הבריאות ||| מתכון תחליפי לשימוש בסטרטר של מחמצת מבלי לחסוך בטעם, במרקם של הלחם וחיי המדף שלו ||| מרכיב מרכזי בתזונת רבים ולעתים קרובות גם בקרב המחפשים חלופה בריאה ללחם לבן סטנדרטי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג קמח לחם
- 1 ק"ג קמח שיפון
- 4.5 כפיות מלח
- 4 כפיות תבלין לחם שאוהבים
- 1,350 מ"ל מים פושרים
- 40 גרם שמרים לחים
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמחים, מלח, תבלין הלחם ושמרים, לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את המים וממשיכים ללוש לקבלת בצק בינוני-קשה
- מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ונותנים לבצק לשבת כ- 40 דקות
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים
- על משטח עבודה מקומח לשים חלק בצק אחד ומעצבים ממנו כיכר לחם ארוכה או עגולה
- מרפדים תבנית אפייה בגיליון של נייר אפייה
- מניחים את כיכרות הבצק בתבנית האפייה
- מחממים תנור ל- 210 מעלות
- מפזרים על פני כיכרות הבצק מעט מים ואפשר גם לפזר מעט קמח שיפון
- אופים את הלחמים במשך כ- 45 דקות עד קבלת גוון שחום של הלחמים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…