בייגלה הוא מאכל מנחם של בצק והוא אתגר לנמנעים מגלוטן וצליאקים ||| הפעם מתכון על בסיס קמח שקדים ויוגורט שיהוו תחליף לקמח עם גלוטן ||| אותה צורה וגם טעם אבל בלי הגלוטן ובציפוי שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 יחידות)
לבצק
להברשה
- 1 ביצה טרופה
לציפוי
- שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) (לבן ו/או שחור)
- קֶצַח (קימל שחוֹר)
- פָּרָג (או פֶּרֶג)
- מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את מצרכי הבצק עד קבלת בצק
- מגלגלים את הבצק לרולדה
- פורסים ל- 6 חלקים
- מכל חלק יוצרים טבעת בצק כמו ביגלה עם חור
- מברישים משני הצדדים עם ביצה טרופה
- מפזרים שומשום, קצח, פרג (מה שאוהבים) ומעט מלח גס
- מורדים טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות
- אופים 20 דקות עד הזהבה
- להגיש חם לצד פלטת גבינות, ירקות חתוכים, ביצה קשה, זיתים כבושים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…