סולתם ורינת צדוק מציעים מתכון לפסח ||| מתכון של פְריטָּטָה Frittata שהיא מאכל מטוגן על בסיס ביצים מהמטבח האיטלקי ומהמטבח הספרדי, ודומה לאומלט מהמטבח הצרפתי ||| פריטטה לפסח כמובן על בסיס ביצים ומצות עם הרבה ירק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 5 ביצים
- 4 מצות
- 1/2 כוס מים
- 1/2 צרור אספרגוס
- 1 זוקיני
- 1 כוס עלי תרד
- 1 פלפל צ'ילי
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 2 גבעולי זעתר
- 2 כפות שומשום
- ½ כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- חותכים את האספרגוס לשניים, קוצצים את הירוקים
- קולפים פרוסות דקות של זוקיני בעזרת קולפן
- מרסקים את המצות לחתיכות גסות
- בקערה טורפים את הביצים. מוסיפים 1/2 כוס מים ואת הירוקים, אספרגוס, מצות ומערבבים לאיחוד ומתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי
- בסיר בעל ידיות שמתאימות לתנור, מחממים שמן זית
- יוצקים את התערובת ומסדרים את רצועות הזוקיני מעל
- מפזרים מעט שומשום וזעתר לקישוט
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 דקות
- מכניסים לתנור לעוד 3-4 דקות לקבלת גוון זהוב.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון