סולתם ורינת צדוק מציעים מתכון לפסח ||| דגים כמנהג פסח אבל עם תיבול וטעמים לא מקובלים ומיוחדים ||| מתכון לשתי מנות דג לברק טרי עשיר בכל טוב ||| פסטו עלי גפן עשיר בטעם ירענן את טעמי החג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 דגי לברק
- 3 כפות שמן זית
- 150 גרם שעועית ירוקה
- 150 גרם שעועית ירוקה רחבה
- 1 לימון חתוך לפרוסות דקות
- 1 פלפל צ'ילי ירוק
- 10 שיני שום שלמות בקליפתם
- 8-10 עלי גפן
- 1/2 צרור פטרוזיליה
לפסטו עלי גפן
- 4 שיני שום
- 2 גבעולי שום ירוק
- ֿ15 עלי גפן טריים
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- הכנת פסטו עלי גפן: קוצצים את כל המצרכים יחד ומערבבים עם שמן זית. טיפ: מומלץ לקצוץ במעבד מזון
- הכנת הדגים: חולטים את עלי הגפן (של הדגים) במים רותחים 30 שניות ומעבירים למי קרח
- חורצים את הדגים בצורה אלכסונית 3-4 פסים
- ממלאים את הדגים בפסטו עלי גפן ומורחים אותם בשאר הפסטו
- מסדרים פרוסות לימון דקות מעל הדגים
- עוטפים את הדגים בעלי הגפן החלוטים ומורחים את הדגים בשמן זית
- בסיר שמתאים גם לתנור, בוזקים שמן זית ומחממים על להבה בינונית
- מוסיפים שיני שום שלמות, צ'ילי פרוס ומחממים עד שמזהיבים קלות
- מוסיפים לסיר את השעועיות ומקפיצים 2 דקות
- מניחים את הדגים, מכסים את הסיר במכסה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות
- מסירים את המכסה וצולים בתנור 5 דקות נוספות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון