עוגיות בננה רכות, לא פריכות ויש אומרים שהן כמעט כמו עוגה או כמו מאפינס ||| העוגיות מתובלות בקינמון, אגוז מוסקט וציפורן, ומועשרות באגוזי פקאן ||| פתרון מושלם לשימוש בבננות בשלות מדי ואפילו שחורות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (30 עוגיות)
- 1/2 כוס חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה L בטמפרטורת החדר
- 1 כוס בננות מעוכות (בערך 2-3 בננות גדולות)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות קמח
- קורט מלח
- 1/2 כפית קִנָּמוֹן
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית ציפורן טחון
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים (לחילופין אגוזי מלך או שוֹקוֹלד צ'יפס)
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים חמאה וסוכר יחד עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
- מוסיפים את הביצה, וממשיכים לטרוף עד שהתערובת בהירה ותפוחה
- בקערה נפרדת מערבבים את הבננות המעוכות והסודה לשתייה
- מניחים לתערובת הבננות כמה דקות שהות כדי שהסודה לשתייה תגיב עם החומצה שבבננות, מה שיעניק לעוגיות בהמשך, את האווריריות ותפיחה שלהן
- יוצקים את תערובת הבננות לתערובת החמאה ומערבבים. הערה: לפעמים תערובת הבננה/חמאה מתכרבלת בגלל שהבננות עשירות בלחות, מה שיגרום לחמאה המוקרמת "להישבר". תמשיך הלאה; ברגע שתוסיף את תערובת הקמח, הבלילה תהיה מלוכדת ותאפה בדיוק כמו שצריך
- בקערה יבשה מערבבים את הקמח, מלח ותבלינים. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה ובננה ומערבבים עד לאיחוד
- מקפלים פנימה את שברי אגוזי הפקאן (או שוקולד צ'יפס) וערבבים לאיחוד
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- לוקחים כף מהבצק ומסדרים עם רווחים בתבנית המרופדת
- אופים 11-13 דקות או עד להזהבה יפה. מניחים להתקרר על רשתות לפני ההגשה.
טיפים
- אפשר בקלות להקפיא בננות בשלות מדי, לשימוש מאוחר יותר בעוגיות בננה או מתכונים אחרים.
- עוגיות בננה אפויות יישמרו בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, כל עוד הן מכוסות בניילון נצמד או מאוחסנות בכלי אטום.
- אפשר להקפיא את העוגיות האפויות. רק שהעוגיות צוננות מכניסים אותן לשקית אטומה ומקפיאים. לפני הגשה, השאירו את העוגיות בחוץ להפשרה למשך הלילה לפני שאתם נהנים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…