לביבה שיכולה להיות לחנוכה ובכלל ||| לביבת ירק וביצים שכולה בריאות ||| מגוון ירקות ירוקים יכולים להיות תרד, כוסברה, פטרוזיליה או עלי מנגולד ||| אפשר לשדרג ולגוון את התפריט ולשלב בו עוד ירקות שאוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (שתי מנות)
- 1 כוס עלי תרד טריים, ללא הגבעול, שטופים וקצוצים
- 2-3 ביצים XL
- 1 כפית שמן זית או שמן קוקוס בכבישה קרה
- 2 כפות מים
- קורט מלח
שדרוג
אופן הכנה
- לחמם מחבת טפלון
- שמים במחבת את עלי התרד הקצוצים (או התחליפים) ולהוסיף 2 כפות מים
- לאדות את העלים עד התרככות, תוך כדי ערבוב בכף עץ
- בקערה קטנה לטרוף את הביצים
- כשהעלים מאודים לגמרי, להוסיף את השמן, ביצים טרופות, תבלין ולוודא שבלילת הביצים מכסה את כל הירק
- לכסות את המחבת במכסה ולהנמיך את הלהבה
- לבשל את התערובת 5-10 דקות, עד שהחביתה נראית מוכנה לגמרי
- הערה: יש לוודא שבלילת הביצים נמוכה
להגיש לצד סלט ירקות.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון