חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפינס שוקולד צ'יפס דלעת

מאפינס חלומיים וקלים להכנה עם מחית דלעת נימוחה במילוי שוקולד צ'יפס ||| מאפינס שהם לחים להפליא, קלילים ואווריריים ונימוחים מכיוון שהם עשויים עם חמאה ||| מאפינס הדלעת האלה יכולים להיות על השולחן תוך 30 דקות ואפשר גם להקפיא לשימוש בהמשך ||| השתמשו במחית דלעת משומרת שניתן לרכוש בחנויות מתמחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מאפינס שוקולדצ'יפס (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (12-24 יחידות – תלוי בגודלן)

  • 2 ביצים XL טרופות קלות
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 50 גרם סוכר חום בהיר
  • 1 כוס מחית דלעת משומר
  • 2 כפות חלב
  • 1.5 כפיות תמצית וניל
  • ½ כוס שמן צמחי או חמאה ללא מלח, מומס ומקורר (חמאה תיתן מרקם אוורירי יותר)
  • 180 גרם קמח
  • ¾ כפיות אבקת אפייה
  • ¾ כפיות סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפיות תבלין דלעת (פרטים מטה)
  • ½ כפית קינמון טחון
  • 300 גרם שוקולד צ'יפס חום או לבן או שילוב של שני הצבעים

לתערובת תבלין דלעת

שדרוג

אופן הכנה

  1. הכנת תערובת הדלעת: מערבבים את כל המצרכים ביחס שווה לקבלת תערובת אחידה לשימוש עכשיו וגם במאפים ובישולים אחרים
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות
  3. מרפדים תבנית מאפינס של 12 שקעים בציפוי נייר אפייה ומרססים קלות בתרסיס נון-סטיק או פשוט רססו את שקעי המאפינס בתרסיס אפייה נון-סטיק
  4. לבצק המאפינס: מקציפים את הביצים, הסוכרים, דלעת, חלב, וניל והחמאה המצוננת והמומסת עד לקבלת תערובת אחידה
  5. מערבבים בקערה גדולה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ותבלינים עד לקבלת תערובת אחידה
  6. מערבבים בעדינות את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה רק עד שהם מתאחדים, תוך הקפדה על ערבוב יתר של הבלילה
  7. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס
  8. מחלקים באופן שווה את בלילת המאפינס לתבנית מאפינס מוכנה
  9. אופים מאפינס על הרשת האמצעית 20-22 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי
  10. מוציאים מהתנור ומצננים.

שמירת המאפנס

שומרים את המאפינס בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יממה ובמקרר כשבוע. אפשר להקפיא מאפינס דלעת: שימו אותם במקפיא עד שהם יציבים, ואז עוטפים בנפרד בניילון נצמד. כדי להפשיר ולחמם מחדש, מסירים את הניילון ומכניסים למיקרוגל למשך 20-30 שניות.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *