מאפינס חלומיים וקלים להכנה עם מחית דלעת נימוחה במילוי שוקולד צ'יפס ||| מאפינס שהם לחים להפליא, קלילים ואווריריים ונימוחים מכיוון שהם עשויים עם חמאה ||| מאפינס הדלעת האלה יכולים להיות על השולחן תוך 30 דקות ואפשר גם להקפיא לשימוש בהמשך ||| השתמשו במחית דלעת משומרת שניתן לרכוש בחנויות מתמחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12-24 יחידות – תלוי בגודלן)
- 2 ביצים XL טרופות קלות
- 100 גרם סוכר לבן
- 50 גרם סוכר חום בהיר
- 1 כוס מחית דלעת משומר
- 2 כפות חלב
- 1.5 כפיות תמצית וניל
- ½ כוס שמן צמחי או חמאה ללא מלח, מומס ומקורר (חמאה תיתן מרקם אוורירי יותר)
- 180 גרם קמח
- ¾ כפיות אבקת אפייה
- ¾ כפיות סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 2 כפיות תבלין דלעת (פרטים מטה)
- ½ כפית קינמון טחון
- 300 גרם שוקולד צ'יפס חום או לבן או שילוב של שני הצבעים
לתערובת תבלין דלעת
- 25 גרם קינמון
- 25 גרם זנגוויל (ג'ינג'ר)
- 10 גרם ציפורן
- 25 גרם מוסקט
- 25 גרם פלפל אנגלי
שדרוג
- אגוזי מלך, אגוזי פקאן, חמוציות יבשות ו/או זרעי דלעת (גרעינים לבנים)
אופן הכנה
- הכנת תערובת הדלעת: מערבבים את כל המצרכים ביחס שווה לקבלת תערובת אחידה לשימוש עכשיו וגם במאפים ובישולים אחרים
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- מרפדים תבנית מאפינס של 12 שקעים בציפוי נייר אפייה ומרססים קלות בתרסיס נון-סטיק או פשוט רססו את שקעי המאפינס בתרסיס אפייה נון-סטיק
- לבצק המאפינס: מקציפים את הביצים, הסוכרים, דלעת, חלב, וניל והחמאה המצוננת והמומסת עד לקבלת תערובת אחידה
- מערבבים בקערה גדולה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ותבלינים עד לקבלת תערובת אחידה
- מערבבים בעדינות את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה רק עד שהם מתאחדים, תוך הקפדה על ערבוב יתר של הבלילה
- מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס
- מחלקים באופן שווה את בלילת המאפינס לתבנית מאפינס מוכנה
- אופים מאפינס על הרשת האמצעית 20-22 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי
- מוציאים מהתנור ומצננים.
שמירת המאפנס
שומרים את המאפינס בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יממה ובמקרר כשבוע. אפשר להקפיא מאפינס דלעת: שימו אותם במקפיא עד שהם יציבים, ואז עוטפים בנפרד בניילון נצמד. כדי להפשיר ולחמם מחדש, מסירים את הניילון ומכניסים למיקרוגל למשך 20-30 שניות.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון