סוד ההצלחה הוא צלייה מדויקת על אש גלויה של הכיריים, על המנגל, טאבון ואפילו על גחלים של מדורה ||| אם אין לכם אחת האפשרויות האלה, תוכלו להסתפק בתנור אפייה על מצב גריל בחום הכי גבוה ||| התוצאה היא בשר חציל מעט נא ורטוב מאוד אבל חשוב לשמור על הנוזלים ולא מייבשים במסננת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 חציל בלאדי גדול
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 3 כפות פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 1 שן שום גדולה, כתושה
- קצת פִּלְפֵּל צ'ילי ירוק חריף, קצוץ דק (לאוהבי החריף)
- מלח אטלנטי או מלח גס בנדיבות או לפי הטעם
- פִּלְפֵּל שחור
שדרוג אנשובי
- 1 לימון פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, עם הקליפה
- קצת שמן זית
- 5-4 נתחים של פילה אנשובי
שלבי הכנה
- שמים את החציל As Is (עם הקליפה) על מקור האש (כיריים, מנגל או תנור) וצולים וחורכים בכל צד 10 דקות לערך (סה"כ 20 דקות לערך)
- מעבירים בזהירות את החציל החם מאד, לקרש חיתוך וממתינים שהחציל יתקרר
- בוצעים את החציל לשניים עם סכין, וגורפים עם כף את תוכן החציל (ללא הקליפה החרוכה) לקערה נקייה. הערה: לא קוצצים את נתחי החציל. אם החציל לא התפרק לכם אפשר לחתוך עם מספרי מטבח, ל- 4 חלקים
- מוסיפים את מצרכי התיבול ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם
- הכנת השדרוג: מחממים מחבת עם ציפוי Non Stick ומעט שמן זית
- מפזרים את פרוסות הלימון בשכבה אחת במחבת וצולים אותם 2-3 דקות, עד שיש להם צבע שזוף
- שמים על החציל הקלוי המוכן ומקשטים בנתחים של אנשובי
- מגישים עם חלה טרייה, פיתה בייתית או פרנה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…