מתכון: חציל קלוי עם לימון, שמן זית שום ופטרוזיליה

סוד ההצלחה הוא צלייה מדויקת על אש גלויה של הכיריים, על המנגל, טאבון ואפילו על גחלים של מדורה ||| אם אין לכם אחת האפשרויות האלה, תוכלו להסתפק בתנור אפייה על מצב גריל בחום הכי גבוה ||| התוצאה היא בשר חציל מעט נא ורטוב מאוד אבל חשוב לשמור על הנוזלים ולא מייבשים במסננת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט חצילים מתובל (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

שדרוג אנשובי

שלבי הכנה

  1. שמים את החציל As Is (עם הקליפה) על מקור האש (כיריים, מנגל או תנור) וצולים וחורכים בכל צד 10 דקות לערך (סה"כ 20 דקות לערך)
  2. מעבירים בזהירות את החציל החם מאד, לקרש חיתוך וממתינים שהחציל יתקרר
  3. בוצעים את החציל לשניים עם סכין, וגורפים עם כף את תוכן החציל (ללא הקליפה החרוכה) לקערה נקייה. הערה: לא קוצצים את נתחי החציל. אם החציל לא התפרק לכם אפשר לחתוך עם מספרי מטבח, ל- 4 חלקים
  4. מוסיפים את מצרכי התיבול ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם
  5. הכנת השדרוג: מחממים מחבת עם ציפוי Non Stick ומעט שמן זית
  6. מפזרים את פרוסות הלימון בשכבה אחת במחבת וצולים אותם 2-3 דקות, עד שיש להם צבע שזוף
  7. שמים על החציל הקלוי המוכן ומקשטים בנתחים של אנשובי
  8. מגישים עם חלה טרייה, פיתה בייתית או פרנה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה