חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שבלול קראנץ' מלוח

מאפה עשיר ומפנק מבצק שמרים אוורירי ומילויים מגוונים וטעימים ||| הבצק עצמו דומה לבריוש, שכן הוא כולל ביצים, חמאה או שמן זית, וטעמו מעט מתקתק בזכות תוספת הסוכר ||| אפשר להשתמש באופציות למילוי כמו מוצרלה ותרד, גבינה בולגרית ופלפלים קלויים, או גבינת עיזים ופסטו ||| קראנץ' בצורה של שבלול עם ציפוי קריספי ומגרה, שנותן לו מראה חגיגי ||| מאפה מתאים לארוחת בוקר, בראנץ' או ארוחה חגיגית קלה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שבלול קראנץ' מלוח (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (2 יחידות)

לתוספת מוצרלה

לתוספת בולגרית

לתוספת גבינת עיזים

לציפוי

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, סוכר, שמרים ומלח
  2. במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה שמים חלב, ביצים וחלמונים ומקציפים
  3. מוסיפים את תערובת היבשים ולשים במהירות נמוכה במשך 7-8 דקות
  4. נותנים לבצק לנוח 20-30 דקות
  5. לשים את הבצק לאחר שנח
  6. מוסיפים שמן זית (או חמאה) ומערבבים עד שהבצק אחיד
  7. יוצרים כדור בצק ועוטפים אותו בניילון נצמד
  8. מניחים את כדור הבצק במקרר למשך 4-3 שעות
  9. מוציאים את הבצק הקר, ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים
  10. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  11. הכנת הקרנץ': מרדדים את הבצק למלבן בעובי של ½ ס"מ
  12. מורחים על פני עלה הבצק, גבינת שמנת או פסטו
  13. מפזרים מעל את התוספות הנבחרת: מוצרלה ובולגרית
  14. מגלגלים את הבצק עם המלית לקבלת רולדה
  15. חורצים את הרולדה במרכזה לכל אורכה
  16. מגלגלים את הרולדה לצורת שבלול ומניחים בתבנית המרופדת
  17. בקערית יוצרים Egg Wash ממצרכי הציפוי ומושחים את הבצק בביצה הטרופה בעזרת מברשת
  18. מפזרים מעל צנוברים / גרעיני דלעת / חמנייה / שומשום (מה שאוהבים
  19. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
  20. אופים במשך 35-30 דקות, עד להזהבה יפה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

מתכון: סלט ארטישוק

מנה מרעננת, צבעונית ומלאת טעמים ים-תיכוניים שמשלבת חמיצות עדינה, מרירות קלה ומתיקות מאוזנת ||| הסלט מאופיין במרקם מגוון כאשר הארטישוק

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *