מרק צמחוני ומזין, שמבוסס על קטניות, דגנים ותבלינים מחממים ||| מרק בעל מרקם סמיך ועשיר בטעמים, הודות לשילוב של חומוס, עדשים ובורגול, שמתבשלים יחד עם בצל, גמבה ותבלינים כמו כמון, פפריקה וצ'ילי ||| מרק עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים הודות לחומוס, עדשים ובורגול ||| מרק שמספק תחושת שובע לאורך זמן ||| למרק טעמים עמוקים ומאוזנים תודות לתערובת התבלינים שמעניקה לו חמימות ונגיעות חריפות עדינות, והופכת אותו למושלם לימים קרירים ||| מרק מושלם לצמחונים וטבעונים, ואידיאלי למי שמחפש ארוחה משביעה ובריאה בעיקר החורף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 150 גרם גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה
- 3 ליטר מים
- 150 גרם עֲדָשִים ירוקות שטופות
- 100 גרם בורגול (רִיפוֹת) עבה שטוף
- 5 בצל קלוף וחתוך גס
- 5 פִּלְפֵּל אדום (גמבה)
- 120 מ"ל שמן זית
- 1 כף כַּמּוֹן טחון
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור טחון טרי
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ¼ כפית פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס
- מלח
- חופן עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצים
להגשה
- חופן עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצים
- 4 לימונים חצויים
שלבי הכנה
- מבשלים את החומוס בסיר גדול עם מים ללא מלח, למשך 40-30 דקות, או עד לתחילת ריכוך. בזמן הבישול מסירים את הקצף הלבן שעולה על פני המים בעזרת כף מחוררת
- מוסיפים לסיר את העדשים והבורגול, ומחזירים לרתיחה
- במעבד מזון מרסקים את הבצל והפלפל האדום עם שמן הזית לקבלת מחית
- מוסיפים את בחית הבצל/פלפל לסיר על הכיריים
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה, במשך כשעה, עד לריכוך מלא של החומוס, העדשים והבורגול
- מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים וממליחים לפי הטעם. הערה: צריך לקבל מרק סמיך מאוד
להגשה
מגישים בצלחות עמוקות. סוחטים ½ לימון לתוך כל צלחת ומפזרים מעל קצת פטרוזיליה קצוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…