מתכון: סלט פאקוס שומרוני או ג'אג'וק ארמני Armenian Jajukh

סיפרנו על השומרונים במחוזותינו כאן וגם מתכונים מספר הבישול השומרוני שיצא באנגלית ||| כידוע השומרונים חיים במחוזותינו באזור שכם ובחולון והבישול שלהם מושפע מאוד מחומרי הגלם המקומיים ולפי העונה ||| פָֿק֫וּס, הידוע גם בשם מלפפון ארמני הוא סוג מלפפון שגדל תקופה קצרה מאד בין מאי ליולי ||| סלט פאקוס שומרוני הוא סלט עונתי שאוכלים כארוחת ערב קלה באמצע השבוע ולא בערב שבת פָֿק֫וּס, הידוע גם בשם מלפפון ארמני הוא סוג מלפפון שגדל תקופה קצרה מאד בין מאי ליולי ||| בארמניה יש סלט דומה שנקרא ג'אג'וק שמכינים באופן דומה למאכל השומרוני פָֿק֫וּס, הידוע גם בשם מלפפון ארמני הוא סוג מלפפון שגדל תקופה קצרה מאד בין מאי ליולי ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מלפפון ארמני או פאקוס (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מתכון: סלט פאקוס שומרוני

מצרכים (4-6 מנות)

לרוטב יוגורט

שלבי הכנה

  1. בסיר רחב עם שמן זית מסדרים בתחתית הסיר, שכבת טבעות בצל בשכבה אחידה
  2. מעל טבעות הבצל מסדרים שכבה של פרוסות פאקוס
  3. מערבבים מים ומלח ויוצקים מעל הפקוס
  4. מבשלים על להבה בינונית עד שכל הנוזלים מתאדים, והבצל מתחיל להתקמל ומהסיר עולה רחש טיגון
  5. מסירים מהלהבה והופכים את הסיר מעל צלחת הגשה
  6. הכנת הרוטב: בקערה מערבבים את כל מצרכי היוגורט לקבלת בלילה אחידה
  7. יוצקים את רוטב היוגורט הקר על שכבת הבצלים המקורמלים ומגישים
סלט מלפפונים ארמני (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מתכון: ג'אג'וק ארמני Armenian Jajukh

סלט יוגורט ומלפפונים ארמני או ג'אג'וק קל ופשוט שמשתמשים בו בחמישה מרכיבים בתוספת קוביות קרח. קוביות הקרח נמסות, מה שהופך את הסלט הזה לתוספת נהדרת ליום קיץ חם.

מצרכים

שלבי הכנה

  1. בעזרת קערה גדולה, ערבבו את היוגורט עד לקבלת מרקם חלק
  2. פרסו את המלפפונים באמצע, ולאחר מכן באלכסון ליצירת פרוסות קטנות של ½ ס"מ
  3. הוסיפו מלפפונים, נענע, מלח ושום כתוש ליוגורט
  4. ערבבו היטב לאיחוד
  5. הוסיפו קוביות קרח ותנו להן להימס מעט, תוך ערבוב לאיחוד
  6. הגישו קר עם קוביות קרח

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Անուշ Ըլլայ!

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *