מתכון: אינגליש-קייק English Cake ובבקה

מתכון קל ומהיר הכנה שקשה לפספס או לטעות בו ||| עוגה עם שם של תבנית אבל התוכן שווה יותר מהתבנית ||| עוגה שלוותה אותי בילדותי כי הייתי הסו שף בהכנת המתכון הזה עוד כילד ||| אפשר תמיד לשדרג אבל זה הבסיס שיעשה לכם יום שמח עם הקפה או התה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

אינגליש קייק (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

ספר המתכונים של אביבה

בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). חלק מהמתכונים נמצאים כאן באתר, כמו מתכון זה.

עוגה אנגלית (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

עוגה אנגלית English Cake

מצרכים (2 תבניות אינגליש-קייק)

  • 350 גרם קמח תופח
  • 200 גרם שמן זית עדין* (או 300 גרם חמאה)
  • 1.5 כוס סוכר
  • 6   ביצים XL
  • 2 כפיות תמצית רום
  • 100 גרם צמוקים
  • 100 גרם קליפות מסוכרות
  • 50 גרם פצפוצי שוקולד
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • להגשה: אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לבחוש את שמן הזית (או חמאה) והסוכר וכל פעם להוסיף ביצה אחת
  2. אחר כך להוסיף את הקמח ושאר המצרכים, כל פעם קצת מכל מצרך ולערבב לקבלת עיסה אחידה
  3. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  4. לשמן 2 תבניות ארוכות אינגליש-קייק
  5. לשפוך לשתי תבניות מוארכות ומשומנות
  6. לאפות עד הזהבה או שקיסם יוצא יבש

להגשה

לזרות אבקת סוכר מעל

עוגת בבקה שוקולד צ'יפס (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

עוגת בבקה

מצרכים (תבנית בבקה)

  • 350 גרם קמח תופח
  • 150 גרם שמן זית עדין* (או 200 גרם חמאה)
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 3 כפות סוכר
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס

אופן הכנה

  1. לבחוש את המצרכים לבצק אחיד
  2. לעטוף בניילון נצמד
  3. להשהות לילה במקרר
  4. לשמן תבנית בבקה
  5. למלא התבנית בבצק
  6. לחמם תנור ל- 180 מעלות
  7. לאפות 20 דקות או עד הזהבה וקיסם יוצא יבש

בתיאבון  

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

כתיבת תגובה