מאפה ים תיכוני טעים וקל להכנה ||| צריך להצטייד באטריות קדאיף שאותן ניתן לרכוש בכל חנות מזון במגזר הערבי ||| הכנפה הקלסית נעשית בשימוש בגבינה הערבית המסורתית היא גִ'בּנֶה עָרָבִּיֶה جبنة عربية ||| הפעם נשתמש בתחליף איטלקי זמין יותר ולא פחות טוב – גבינת ריקוטה ||| מתכון לכנפה מתוקה כבר פרסמנו אבל הפעם כנפה קצת אחרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 תבניות אפייה אישיות בקוטר 8 ס"מ)
- 2 חצילים
- 400 גרם אטריות קדאיף
- 120 מ"ל שמן זית
- 200 גרם גבינת ריקוטה פרוסה בעובי 1 ס"מ
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- חופן צנוברים קלויים
שלבי הכנה
- הכנת החצילים: קולים את החצילים בגריל פחמים או על להבה גלויה או בתנור אפייה, מכל הצדדים, עד שהקליפה משחירה
- חוצים את החצילים הקלויים, מרוקנים את התוכן וקוצצים את "בשר" החצילים
- מניחים את החצילים הקצוצים במסננת לניקוז הנוזלים במשך כשעה
- הכנת הכנפה: מפרידים בידיים את שערות הקדאיף ומשמנים אותן בשמן הזית
- מחלקים לחלק שהוא ⅔ מהקדאיף שישמש לתחתית הכנפה, ו- ⅓ ישמש לשכבת הכיסוי
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- הרכבת המנה: מחלקים את החלק הגדול של אטריות הקדאיף ל- 4 התבניות הקטנות
- מרפדים את תחתית ודפנות התבניות ומהדקים בעזרת הידיים
- מפזרים שכבה של חציל קלוי, כפית צנוברים, פרוסת ריקוטה מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס בכל תבנית
- מכסים בשכבת אטריות קדאיף שנותרו
- מהדקים היטב לדפנות
- אופים 15 דקות, עד שהכנפה זהוב ופריך
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…