חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כנפה חצילים וריקוטה

מאפה ים תיכוני טעים וקל להכנה ||| צריך להצטייד באטריות קדאיף שאותן ניתן לרכוש בכל חנות מזון במגזר הערבי ||| הכנפה הקלסית נעשית בשימוש בגבינה הערבית המסורתית היא גִ'בּנֶה עָרָבִּיֶה جبنة عربية ||| הפעם נשתמש בתחליף איטלקי זמין יותר ולא פחות טוב – גבינת ריקוטה ||| מתכון לכנפה מתוקה כבר פרסמנו אבל הפעם כנפה קצת אחרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כנפה חצילים וריקוטה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 תבניות אפייה אישיות בקוטר 8 ס"מ)

שלבי הכנה

  1. הכנת החצילים: קולים את החצילים בגריל פחמים או על להבה גלויה או בתנור אפייה, מכל הצדדים, עד שהקליפה משחירה
  2. חוצים את החצילים הקלויים, מרוקנים את התוכן וקוצצים את "בשר" החצילים
  3. מניחים את החצילים הקצוצים במסננת לניקוז הנוזלים במשך כשעה
  4. הכנת הכנפה: מפרידים בידיים את שערות הקדאיף ומשמנים אותן בשמן הזית
  5. מחלקים לחלק שהוא ⅔ מהקדאיף שישמש לתחתית הכנפה, ו- ⅓ ישמש לשכבת הכיסוי
  6. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  7. הרכבת המנה: מחלקים את החלק הגדול של אטריות הקדאיף ל- 4 התבניות הקטנות
  8. מרפדים את תחתית ודפנות התבניות ומהדקים בעזרת הידיים
  9. מפזרים שכבה של חציל קלוי, כפית צנוברים, פרוסת ריקוטה מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס בכל תבנית
  10. מכסים בשכבת אטריות קדאיף שנותרו
  11. מהדקים היטב לדפנות
  12. אופים 15 דקות, עד שהכנפה זהוב ופריך

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *