פירות מתוקות יכולות להיות תוספת מענגת לחג החנוכה, ובכלל ||| בעוד שמאכלי חנוכה מסורתיים כמו לטקס (לביבות תפוחי אדמה) מקושרים יותר לחג, לביבות מתוקות יכולות להוסיף נופך טעים וחגיגי ||| מתכוני הלביבות המתוקות האלה יכולים להיות שדרוג מפנק רב-תכליתי ||| אתם מוזמנים להתאים את המתכונים על ידי הוספת הפירות האהובים עליכם או שילוב תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט לתוספת טעם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: לביבות פירות מתוקים
מצרכים
- 2 כפות קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים L
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס פירות מעורבים חתוכים לקוביות (תפוח-עץ, אגס, פירות יער ועוד)
לטיגון
להגשה
אופן הכנה
- בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
- בקערה אחרת, טורפים יחד את החלב, ביצים ותמצית וניל
- מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. הערה: היזהרו לא לערבב יתר על המידה. כמה גושים זה בסדר
- מקפלים פנימה בעדינות את קוביות הפירות
- במחבת עמוקה או בסיר, מחממים בערך 2 ס"מ של שמן צמחי על להבה בינונית-גבוהה עד 175 מעלות
- בעזרת כף, זורקים בזהירות כפיות של בלילה לתוך השמן החם
- מטגנים את הלביבות במשך 2-3 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות
- מוציאים את הלביבות בעזרת כף מחוררת ומניחים אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן
- לאחר שכל הלביבות מטוגנים, מפדרים אותן באבקת סוכר
- הגישו את לביבות הפירות המתוקים חמימות ותהנו
מתכון: לביבות פרי
מצרכים
- 2 בננה קשה, קלופות ופרוסות לאורכן
- 2 תפוח-עץ ללא ליבה, פרוסים לפרוסות של 1-½ ס"מ
- 2 תפוזים קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות של 1 ס"מ.
- ½1 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סוכר וניל
- 2 ביצים L
- ¼1 כוסות חלב
לטיגון
להגשה
- תערובת קִנָּמוֹן ואבקת סוכר או סירופ מייפל
אופן הכנה
- בקערה מערבלים את הקמח, ביצים, חלב, אבקת אפייה וסוכר וניל לקבלת תערובת חלקה
- מחממים מחבת עם שמן עמוק
- טובלים את פרוסות הפרי בבלילה עד כיסוי מכל הצדדים
- מטגנים בשמן חם עד הזהבה
- מניחים את הלביבות בצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן
- להגשה מפזרים תערובת קינמון-אבקת סוכר או סירופ מייפל
מתכון: לביבות תפוח עץ
מצרכים
לבלילה
לטיגון
- שמן (רצוי לא סויה) או חמאה
לציפוי
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את יחד חלמוני הביצים, מלח, קמח וחלב ומניחים בצד 15 דקות
- מפרידים את ליבת תפוחי העץ ופורסים את התפוחים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בקערה
- בוזקים מיץ לימון על טבעות התפוחים (למניעת השחרתם)
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים לקבלת קצף
- מקפלים את בלילת החלב לתוך בלילת החלבונים
- מחממים מחבת עם שמן
- טובלים את טבעות התפוחים בבלילה ומניחים במחבת החם ומטגנים עד הזהבה מכל צד
- מניחים אחרי הטיגון, על צלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת השמן
- בקערית מערבבים את הסוכר וקינמון
- מפזרים מעל את תערובת הסוכר וקינמון ומגישים חם
מתכון: לביבות סולת מתוקות
מצרכים
- 1 כוס סולת
- 2 כוסות חלב חם
- 2 ביצים L
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
- חופן צימוקים בהירים
- ½ כוס סוכר
להגשה
- שמנת חמוצה
- קונפיטורה שאוהבים
אופן הכנה
- בסיר בינוני שמים את החלב ומביאים לרתיחה
- תוך כדי המשך החימום שופכים לאט את הסולת בזרם דקיק תוך בחישה מתמדת
- מבשלים מעט לאחר הרתיחה עד שהדייסה מסמיכה מאוד
- מסירים מהכיריים ומניחים להצטנן
- כשהתערובת פושרת, בוחשים פנימה במהירות את הביצים, גבינה לבנה, צימוקים וסוכר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה סמיכה
- יוצרים לביבות שטוחות בעזרת כף
- מטגנים בחמאה או בשמן
- מגישים לצד שמנת חמוצה וריבת קונפיטורה
מתכון: לביבות תפוזים
מצרכים 8) מנות)
- 3 תפוזים
- סוכר
- ½1 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- מעט קִנָּמוֹן
- 1 ביצה L טרופה
- 2/3 כוס מיץ תפוזים
לטיגון
לפיזור
אופן הכנה
- קולפים את התפוזים ומנקים מהקליפה הלבנה
- פורסים את התפוזים לפרוסות וזורים סוכר על פרוסות התפוזים
- בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הביצה הטרופה לתערובת הקמח ומערבבים לאחידות
- מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה סמיכה
- מנערים את עודפי הסוכר מפרוסות התפוזים
- מחממים מחבת עם שמן עמוק
- טובלים את פרוסות התפוזים בבלילה ומטגנים במשך שתי דקות
- מגישים לצד סוכר-קינמון
מתכון: לביבות סולת
מצרכים
לציפוי
אופן הכנה
- במחבת עם שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד שקיפות
- בסיר בינוני שמים את החלב ומחממים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה
- תוך כדי המשך החימום שופכים לאט את הסולת בזרם דקיק תוך בחישה מתמדת
- מבשלים מעט לאחר הרתיחה עד שהדייסה מסמיכה מאוד
- מסירים מהכיריים ומוסיפים את הגבינה והבצל המטוגן
- מערבבים ומניחים להצטנן
- כשהתערובת פושרת, בוחשים פנימה במהירות את הביצה
- יוצרים לביבות שטוחות בעזרת כף
- עוטפים את הלביבות בפרורי לחם
- מטגנים בחמאה או בשמן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…