חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שישה מתכוני לביבות על בסיס פירות

פירות מתוקות יכולות להיות תוספת מענגת לחג החנוכה, ובכלל ||| בעוד שמאכלי חנוכה מסורתיים כמו לטקס (לביבות תפוחי אדמה) מקושרים יותר לחג, לביבות מתוקות יכולות להוסיף נופך טעים וחגיגי ||| מתכוני הלביבות המתוקות האלה יכולים להיות שדרוג מפנק רב-תכליתי ||| אתם מוזמנים להתאים את המתכונים על ידי הוספת הפירות האהובים עליכם או שילוב תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט לתוספת טעם ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

לביבות על בסיס פירות (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מתכון: לביבות פירות מתוקים

מצרכים

  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס פירות מעורבים חתוכים לקוביות (תפוח-עץ, אגס, פירות יער ועוד)

לטיגון

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
  2. בקערה אחרת, טורפים יחד את החלב, ביצים ותמצית וניל
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. הערה: היזהרו לא לערבב יתר על המידה. כמה גושים זה בסדר
  4. מקפלים פנימה בעדינות את קוביות הפירות
  5. במחבת עמוקה או בסיר, מחממים בערך 2 ס"מ של שמן צמחי על להבה בינונית-גבוהה עד 175 מעלות
  6. בעזרת כף, זורקים בזהירות כפיות של בלילה לתוך השמן החם
  7. מטגנים את הלביבות במשך 2-3 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות
  8. מוציאים את הלביבות בעזרת כף מחוררת ומניחים אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן
  9. לאחר שכל הלביבות מטוגנים, מפדרים אותן באבקת סוכר
  10. הגישו את לביבות הפירות המתוקים חמימות ותהנו

מתכון: לביבות פרי

מצרכים

  • 2 בננה קשה, קלופות ופרוסות לאורכן
  • 2 תפוח-עץ ללא ליבה, פרוסים לפרוסות של 1-½ ס"מ
  • 2 תפוזים קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות של 1 ס"מ.
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 2 ביצים L
  • ¼1 כוסות חלב

לטיגון

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבלים את הקמח, ביצים, חלב, אבקת אפייה וסוכר וניל לקבלת תערובת חלקה
  2. מחממים מחבת עם שמן עמוק
  3. טובלים את פרוסות הפרי בבלילה עד כיסוי מכל הצדדים
  4. מטגנים בשמן חם עד הזהבה
  5. מניחים את הלביבות בצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן
  6. להגשה מפזרים תערובת קינמון-אבקת סוכר או סירופ מייפל

מתכון: לביבות תפוח עץ

מצרכים

לבלילה

לטיגון

  • שמן (רצוי לא סויה) או חמאה

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את יחד חלמוני הביצים, מלח, קמח וחלב ומניחים בצד 15 דקות
  2. מפרידים את ליבת תפוחי העץ ופורסים את התפוחים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים בקערה
  3. בוזקים מיץ לימון על טבעות התפוחים (למניעת השחרתם)
  4. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים לקבלת קצף
  5. מקפלים את בלילת החלב לתוך בלילת החלבונים
  6. מחממים מחבת עם שמן
  7. טובלים את טבעות התפוחים בבלילה ומניחים במחבת החם ומטגנים עד הזהבה מכל צד
  8. מניחים אחרי הטיגון, על צלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת השמן
  9. בקערית מערבבים את הסוכר וקינמון
  10. מפזרים מעל את תערובת הסוכר וקינמון ומגישים חם

מתכון: לביבות סולת מתוקות

מצרכים

להגשה

  • שמנת חמוצה
  • קונפיטורה שאוהבים

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני שמים את החלב ומביאים לרתיחה
  2. תוך כדי המשך החימום שופכים לאט את הסולת בזרם דקיק תוך בחישה מתמדת
  3. מבשלים מעט לאחר הרתיחה עד שהדייסה מסמיכה מאוד
  4. מסירים מהכיריים ומניחים להצטנן
  5. כשהתערובת פושרת, בוחשים פנימה במהירות את הביצים, גבינה לבנה, צימוקים וסוכר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה סמיכה
  6. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת כף
  7. מטגנים בחמאה או בשמן
  8. מגישים לצד שמנת חמוצה וריבת קונפיטורה

מתכון: לביבות תפוזים

מצרכים 8) מנות)

לטיגון

לפיזור

אופן הכנה

  1. קולפים את התפוזים ומנקים מהקליפה הלבנה
  2. פורסים את התפוזים לפרוסות וזורים סוכר על פרוסות התפוזים
  3. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון לקבלת תערובת אחידה
  4. מוסיפים את הביצה הטרופה לתערובת הקמח ומערבבים לאחידות
  5. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים לקבלת בלילה אחידה סמיכה
  6. מנערים את עודפי הסוכר מפרוסות התפוזים
  7. מחממים מחבת עם שמן עמוק
  8. טובלים את פרוסות התפוזים בבלילה ומטגנים במשך שתי דקות
  9. מגישים לצד סוכר-קינמון

מתכון: לביבות סולת

מצרכים

לציפוי

אופן הכנה

  1. במחבת עם שמן מטגנים את הבצל הקצוץ עד שקיפות
  2. בסיר בינוני שמים את החלב ומחממים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה
  3. תוך כדי המשך החימום שופכים לאט את הסולת בזרם דקיק תוך בחישה מתמדת
  4. מבשלים מעט לאחר הרתיחה עד שהדייסה מסמיכה מאוד
  5. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הגבינה והבצל המטוגן
  6. מערבבים ומניחים להצטנן
  7. כשהתערובת פושרת, בוחשים פנימה במהירות את הביצה
  8. יוצרים לביבות שטוחות בעזרת כף
  9. עוטפים את הלביבות בפרורי לחם
  10. מטגנים בחמאה או בשמן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *