מנה אלגנטית וטעימה, המשלבת את עדינותו של דג הבס עם טעמן העשיר והאדמתי של פטריות השיטאקי ||| דג הבס הוא דג לבן, עדין ובעל מרקם בשרני, נתח הפילה הוא נטול עצמות, נוח להכנה ומתאים לבישול מהיר ||| פילה בס ברוטב שיטאקי מתאים לארוחות חגיגיות או לארוחות ערב מיוחדות ||| ניתן לקשט את המנה עם עשבי תיבול טריים, כגון כוסברה או בצל ירוק ||| ניתן להוסיף לרוטב מעט צ'ילי או פלפל חריף, למי שאוהב טעם פיקנטי ||| ניתן להוסיף לרוטב ירקות נוספים, כגון ברוקולי, אספרגוס או פלפלים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 דג בס מפולטים ללא עור ועצמות
למרינדה
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) כהה
- 2 שיני שום כתושות
- מעט פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס
לרוטב שיטאקי
- 25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
- 4 שיני שום כתושות
- 3 גבעולי תימין
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 1 גבעול לימון גראס מעוך
- ½ פִּלְפֵּל צ'ילי טרי
- 240 מ"ל יין לבן יבש
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) כהה
- חופן עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצים
למצע ירקות ירוקים
- 2 כפות שמן תירס או שמן קנולה
- 1 כפית שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) כהה
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כוסות פרחי ברוקולי חלוטים
- 1 צרור גבעולי אספרגוס חלוטים
- 1 כוס שעועית ירוקה חלוטה
- 1 כוס פולי אדממה חלוטים
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
- 1 כף רוטב סויה
שלבי הכנה
- הכנת הרוטב: משרים את פטריות השיטאקי המיובשות ב-1 ליטר מים רותחים למשך שעה
- מסננים את המים ושומרים אותם להמשך, לצורך הכנת הרוטב
- בסיר מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים מעט את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את הפטריות, ג'ינג'ר, למון גראס, צ'ילי ושום ומאדים עד לריכוך
- מוסיפים לסיר את היין הלבן ומרכזים עד להתנדפות האלכוהול
- מוסיפים את מי השריית הפטריות (ששמרנו משלב 2), חלב קוקוס, כוסברה קצוצה, סויה ושמן שומשום ומבשלים 30 דקות עד שטעמי הרוטב ימוצו
- מתקנים תיבול במלח ופלפל
- טוחנים את תוכן הסיר בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט בודקים טעם וסמיכות
- הכנת המרינדה: בקערית מערבבים את כל מצרכי המרינדה לקבלת בלילה אחידה
- משרים בבלילה את נתחי הדג במשך 20 דקות, במקרר
- במחבת טפלון מחממים מעט שמן זית. מניחים את נתחי הפילה על צד העור ומטגנים 2 דקות
- הופכים ומטגנים עוד 1-2 דקות
- הכנת מצע הירקות: מחממים מחבת או ווק עם שמן תירס, כף שמן שומשום, ג'ינג'ר ושום ומקפיצים 2 דקות את פרחי הברוקולי, ראשי אספרגוס, שעועית ירוקה ואדממה, עד שעולה ריח חזק
- מתבלים בבצל ירוק, סויה ושומשום ומגישים חם ומיד
- הרכבת המנה: שמים ירקות ירוקים במרכז הצלחת, מניחים מעליהם את פילה הדג ויוצקים מעט רוטב על הדג וסביבו. הערה: אפשר לתבל את מצע הירקות המוקפצים ברוטב השיטאקי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…