אידוי היא שיטת הבישול הטובה ביותר לדג, כיון שהיא מבשלת אותו במיץ של עצמו וכך משאירה אותו עסיסי ||| במזרח הרחוק נהוג להשתמש בסלסילות אידוי אבל המתכון שלנו עושה שימוש רק בתנור אפייה ביתי |||הדניס שומר על טעמו הטבעי, ורוטב הסויה משלים אותו מבלי להשתלט עליו ||| שילוב של סויה, ג'ינג'ר, שום ותבלינים נוספים יוצר ארומה נעימה ומרעננת בעוד האידוי מעניק לדג מרקם רך, נימוח ועסיסי ||| נהוג להגיש את המנה עם אורז לבן מאודה, ירקות מאודים או מוקפצים, וקישוטים כמו בצל ירוק קצוץ או כוסברה ||| מנה פשוטה להכנה, אך מלאה בטעמים עשירים ומרעננים שמתאימה לארוחה קלה ובריאה, ומהווה בחירה מצוינת לאוהבי דגים ולחובבי המטבח האסייתי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 דג דניס מפולטים ללא עור ועצמות
- 2 שורשי בוק צ'וי (כרוב ננסי שנמכר טרי) חצויים לאורכם
למרינדה
- 120 מ"ל רוטב סויה
- 60 מ"ל מירין (שיכר אורז יפני מתוק)
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- ½ פִּלְפֵּל צ'ילי קצוץ טרי
- 1 כף שמן שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) כהה
- 1 גבעול למון גראס מעוך וקצוץ
- חופן כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצה
להגשה
- חופן נבטוטי רֵיחָן (בזיליקום)
- חופן נבטים סינים
- חופן עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי אדום פרוס
שלבי הכנה
- הכנת המרינדה: בקערה מערבבים את מצרכי המרינדה לקבלת בלילה אחידה
- מניחים בקערה עם המרינדה את פילה הדגים למשך כשעה במקרר
- עוטפים את הדג עם הבוק צ'וי ברדיד אלומיניום ושמים במקרר למשך 30-35 דקות
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- אופים את הדגים העטופים במשך 5 דקות בלבד
- מסדרים את הדגים בצלחות הגשה ובמרכז מניחים את הבוק צ'וי
- מטפטפים מעל מעט מהמרינדה שנותרה בתבנית
- מפזרים מעל כל דג את נבטוטי הבזיליקום, נבטים סיניים, כוסברה וצ'ילי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…