חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בַּדִּים-גָ'אן קוֹקוּסוּ או ריח החציל Badımcan Kokusu

פשטידת חצילים מהמטבח המסורתי של אזרבייג'אן ||| השף מוטי יבדייב ושגרירות אזרבייג'אן מציעים מתכון של מאכל מסורתי עשיר בכל טוב ||| במנה זו נעשה שימוש בחצילים אפויים או מטוגנים בשילוב ביצים, ירקות ועשבי תיבול ביד נדיבה ||| מוגש לרוב כמנה עיקרית או כתוספת, לצד אורז או לחם לוואש lavaş ||| תוכלו למצוא מתכונים אזרים נוספים בקישורים כמו פאחלווה או עוגיות מוטאקי או שקרבורה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בַּדִּים-גָ'אן קוֹקוּסוּ או ריח החציל Badımcan Kokusu (צילום דני בר)

מצרכים

להגשה

בַּדִּים-גָ'אן קוֹקוּסוּ או ריח החציל Badımcan Kokusu על הכיריים (צילום דני בר)

שלבי ההכנה

  1. צולים (או אופים) את החצילים. קולפים אותם וקוצצים דק
  2. שמים את מחית החצילים במסננת ונותנים לחצילים להגיר את הנוזלים כך שיישארו חצילים יבשים וטחונים
  3. בקערה מערבבים את החצילים, בצל, תפוח-אדמה, שום, מלח, פלפל, אבקת אפייה וקורנפלור לקבלת תערובת אחידה
  4. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים בעזרת מזלג
  5. מוסיפים לביצים את עשבי התיבול, לפי הטעם
  6. מוסיפים את בלילת הביצים לתערובת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  7. במחבת חמה ממיסים ½ מהחמאה
  8. מוזגים את תערובת הקוקו לפיזור אחיד על פני המחבת
  9. מטגנים את הקוקו על אש בינונית ומכסים ל- 10 דקות עד שהשכבה העליונה עשויה היטב ואז הופכים על צלחת
  10. ממיסים את שאר החמאה במחבת ומחזירים את הקוקו למחבת לעוד 5 דקות טיגון

הגשה

מגישים פרוסה מהקוקו לצד יוגורט וגרגרי רימונים

מתכוננים להכנת בַּדִּים-גָ'אן קוֹקוּסוּ או ריח החציל Badımcan Kokusu (צילום דני בר)

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Nuş olsun

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *