סוּפְלֶה soufflé היא תפיחה של בצק עשיר בשוקולד ||| עוגיות סופלה שוקולד שיתאימו לכל אחד.ת בכל ימות השנה ||| כשרות לפסח ומעדן לנמנעים מגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים ( 8 מנות)
- 3 ביצים
- 180 גרם שוקולד מריר
- 4 כפות שמן
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית רום
שידרוג
- 8 קוביות שוקולד
אופן הכנה
- בקערה לערבב את הקמח ואבקת אפיה
- בצלוחית במיקרוגל להמיס השוקולד עם השמן (או בסיר קטן על סיר עם מים רותחים (שיטת אמבט מרים)
- בקערת מיקסר לטרוף היטב את הביצים והסוכר
- לערבב פנימה את השוקולד המומס ולערבב היטב
- להוסיף לתערובת השוקולד את הקמח ולערבב היטב שלא יישארו גושים
- להעביר לשקית זילוף או שקית הקפאה איכותית עם חור לזילוף
- לזלף התערובת לכוסיות הגשה. הערה: אפשר גם עם כף רק להקפיד שדופן הכוס תישאר נקייה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לנעוץ במרכז כל כוסית קוביית שוקולד
- לאפות בתנור במשך 13 דקות
טיפ: אפשר להשתמש בכוסיות קרטון לשתייה או לגלידה או עטרות נייר עבות למאפינס
בתיאבון Bon appétit