עוגיות חמאה יווניות שנקראות קולורקיה Koulourakia ||| קינוח יווני מסורתי, שנעשה בדרך כלל לקראת הפסחא ||| עוגיות על בסיס חמאה, בצורה מסולסלת מסורתית, עם זיגוג ביצים מעל ||| ניתן לעצב את העוגיות לעיגולים קלועים, פיתולי סיכת ראש, דמויות שמיניות, זרים מעוותים, פרסות או אותיות יווניות, למרות שהם עדיין מעוצבים לרוב בסגנון נחש ||| עוגיות שהכינו כבר לפני אלפי שנים בני התרבות המינואית שסגדו לנחש וכוחות הריפוי שלו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ-40 עוגיות)
- ½ כפית אבקת אפייה
- 4 כוסות קמח
- 250 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 1.25 כוסות סוכר
- 4 ביצים XL
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 1 כף ברנדי או מיץ תפוחים
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כפית מים
אופן הכנה
- מניחים את אבקת האפייה והקמח בקערה בינונית ומערבבים היטב
- מניחים את הברנדי והסודה לשתייה בקערה קטנה ומערבבים היטב
- מפרידים את החלמונים והחלבונים מ-3 ביצים
- מקציפים את החלבונים במזלג ומניחים בצד
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר במהירות נמוכה במשך דקה
- לאחר מכן מגבירים את המהירות לבינונית עד לקבלת קצפת חיוורת ותפוחה, כדקה נוספת
- מוסיפים את הביצה השלמה ואת 3 החלמונים, מיץ תפוזים ותערובת ברנדי וסודה לשתייה ומערבבים עד לאיחוד
- טיפ: התחילו במהירות נמוכה, והגבירו לאט למהירות בינונית. התערובת מתגבשת לאחר כ-2 דקות של ערבוב במהירות בינונית
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ב-3 מנות שוות, תוך ערבוב במהירות נמוכה בין כל מנת קמח
- מערבבים עד שנוצר בצק יציב (במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קמח)
- טיפ: אתם אמורים להיות מסוגלים לקרוע כדור קטן של בצק ולגלגל אותו סביב מערוך עץ, ואז לסובב אותו תוך כדי שמירה על צורתו
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים 30 דקות
- מקציפים 1 כפית מים לתוך החלבונים שנשארו לנו בצד
- לאחר שהבצק נח לעבודה, מחלקים את הבצק לשני כדורים
- קורעים מכדור בצק ראשון מידה של כ-1 כפית מהבצק
- על משטח מקומח מגלגלים את הכדור לחבל בגודל 15-17 ס"מ
- קפלו את החבל לשניים וסובב את שני החוטים יחד ליצירת העוגייה
- מניחים את העוגייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- ממשיכים עם הבצק הנותר ומניחים במרווחים של 2 ס"מ בין העוגיות בתבנית
- השתמשו בחצי השני של הבצק להכנת עוגיות בצורת S
- קח כדור בצק בגודל 1.5 ס"מ וגלגלו אותו על מערוך עץ בגודל 10 ס"מ
- השתמשו באצבע שלכם כדי לעצב אותו לצורת S
- מניחים את העוגייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- ממשיכים עם הבצק הנותר ומניחים במרווח של 2 ס"מ בין העוגיות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מברישים קלות כל עוגייה בחלבוני הביצה המוקצפים השמורים
- מעבירים לתנור ואופים 15-20 דקות עד להזהבה קלה
- מצננים את העוגיות על תבנית האפייה ומגישים בטמפרטורת החדר
- הערה: אחסנו את העוגיות המצוננות בכלי אטום עד שבועיים בטמפרטורת החדר
- טיפ: לעתים מוסיפים ציפורן על מרכז המאפה לתוספת טעם
הגשה
אוכלים בדרך כלל עם קפה של בוקר או תה אחר הצהריים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη