מתכון: עוגיות קולורקיה יווניות κουλουράκια

עוגיות חמאה יווניות שנקראות קולורקיה Koulourakia ||| קינוח יווני מסורתי, שנעשה בדרך כלל לקראת הפסחא ||| עוגיות על בסיס חמאה, בצורה מסולסלת מסורתית, עם זיגוג ביצים מעל ||| ניתן לעצב את העוגיות לעיגולים קלועים, פיתולי סיכת ראש, דמויות שמיניות, זרים מעוותים, פרסות או אותיות יווניות, למרות שהם עדיין מעוצבים לרוב בסגנון נחש ||| עוגיות שהכינו כבר לפני אלפי שנים בני התרבות המינואית שסגדו לנחש וכוחות הריפוי שלו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות חמאה יווניות קולורקיה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (כ-40 עוגיות)

  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 4 כוסות קמח
  • 250 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 1.25 כוסות סוכר
  • 4 ביצים XL
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף ברנדי או מיץ תפוחים
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מים

אופן הכנה

  1. מניחים את אבקת האפייה והקמח בקערה בינונית ומערבבים היטב
  2. מניחים את הברנדי והסודה לשתייה בקערה קטנה ומערבבים היטב
  3. מפרידים את החלמונים והחלבונים מ-3 ביצים
  4. מקציפים את החלבונים במזלג ומניחים בצד
  5. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר במהירות נמוכה במשך דקה
  6. לאחר מכן מגבירים את המהירות לבינונית עד לקבלת קצפת חיוורת ותפוחה, כדקה נוספת
  7. מוסיפים את הביצה השלמה ואת 3 החלמונים, מיץ תפוזים ותערובת ברנדי וסודה לשתייה ומערבבים עד לאיחוד
  8. טיפ: התחילו במהירות נמוכה, והגבירו לאט למהירות בינונית. התערובת מתגבשת לאחר כ-2 דקות של ערבוב במהירות בינונית
  9. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ב-3 מנות שוות, תוך ערבוב במהירות נמוכה בין כל מנת קמח
  10. מערבבים עד שנוצר בצק יציב (במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קמח)
  11. טיפ: אתם אמורים להיות מסוגלים לקרוע כדור קטן של בצק ולגלגל אותו סביב מערוך עץ, ואז לסובב אותו תוך כדי שמירה על צורתו
  12. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומצננים 30 דקות
  13. מקציפים 1 כפית מים לתוך החלבונים שנשארו לנו בצד
  14. לאחר שהבצק נח לעבודה, מחלקים את הבצק לשני כדורים
  15. קורעים מכדור בצק ראשון מידה של כ-1 כפית מהבצק
  16. על משטח מקומח מגלגלים את הכדור לחבל בגודל 15-17 ס"מ
  17. קפלו את החבל לשניים וסובב את שני החוטים יחד ליצירת העוגייה
  18. מניחים את העוגייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  19. ממשיכים עם הבצק הנותר ומניחים במרווחים של 2 ס"מ בין העוגיות בתבנית
  20. השתמשו בחצי השני של הבצק להכנת עוגיות בצורת S
  21. קח כדור בצק בגודל 1.5 ס"מ וגלגלו אותו על מערוך עץ בגודל 10 ס"מ
  22. השתמשו באצבע שלכם כדי לעצב אותו לצורת S
  23. מניחים את העוגייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  24. ממשיכים עם הבצק הנותר ומניחים במרווח של 2 ס"מ בין העוגיות
  25. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  26. מברישים קלות כל עוגייה בחלבוני הביצה המוקצפים השמורים
  27. מעבירים לתנור ואופים 15-20 דקות עד להזהבה קלה
  28. מצננים את העוגיות על תבנית האפייה ומגישים בטמפרטורת החדר
  29. הערה: אחסנו את העוגיות המצוננות בכלי אטום עד שבועיים בטמפרטורת החדר
  30. טיפ: לעתים מוסיפים ציפורן על מרכז המאפה לתוספת טעם

הגשה

 
- פרסומת -

 

אוכלים בדרך כלל עם קפה של בוקר או תה אחר הצהריים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

כתיבת תגובה