חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: פולבורונס Polvorones

עוגיות חתונה ספרדיות שאהובות בכל הקהילות הלטינו-אמריקאיות ודוברות הספרדית ||| עוגיות רכות בעלות מרקם פירורי המוכנות מקמח, סוכר, חלב ואגוזים או שקדים ||| פולבורונס משום שהן מאובקות באבקת סוכר והמילה polvo בספרדית היא אבקה ||| עוגיות שהפכו גם לכלי גילוי יהודים בימי האינקוויזיצייה בספרד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פולבורונס או פאן דה פולבו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

עוגיות לחג או לחתונה

פולבורונים נקראים גם פאן דה פולבו Pan de Polvo כלומר לחם אבק, שם שכנראה נובע מהעובדה שהם כל כך שבירים שאפשר לצמצם אותם לאבקה בלחיצה אחת בין שתי אצבעות.

ברור שאפשר למצוא את הביסקוויטים המסורתיים האלה בספרד, אבל גם בפיליפינים ובדרום טקסס, שם הם נקראים באופן מוזר עוגיות חתונה מקסיקניות Mexican Wedding Cookies.

עם זאת, הדבר המוזר הוא שבמקסיקו, עוגיות הלחם האלה לא מוגשות בחתונות אלא בחג המולד. למעשה, העוגיות הללו היו במקור מעדני חג בספרד ויוצרו בעיקר בין ספטמבר לינואר, אך כעת זמינות כל השנה. הגרסה הפורטוריקנית של פולבורונס Polvorones Puertorirqueños נקראת גם Mantecadito כאשר מוסיפים לעוגיות ואבקת הסוכר, גם ריבת גויבה אבל אוכלים אותם בחג המולד בלבד. הפולבורונים הפופולריים ביותר במקסיקו עשויים עם שקדים ו/או תפוז, אך ישנם טעמים רבים אחרים.

פולברונס לא כשר

פולבורונס מכינים באופן מסורתי עם שומן Lard כלומר שומן חזיר, שנקרא בספרדיתManteca  והעוגיות על כן באזורים מסויימים בספרד נקראות מנטקאדו Mantecado או מנטקאוס Mantecaos. במטבחים העכשוויים הוחלף הלארד בחמאה או שמן בוטנים.

בימי האנוסים היהודים בספרד, נהגה האינקוויזיציה הספרדית לדרוש מחשודים כיהודים או מוסלמים, לאכול או להכין פולברונס עקב היות שומן חזיר חלק חשוב במאפה. המסרבים לאכול פולברונס או להכינו עם שומן חזיר, נחשבו מייד ליהודים.

מצרכים (25 פולברונס)

  • ⅔ 1 כוסות קמח
  • 1 כוס חמאה, מרוככת
  • 1.5 כוס אבקת סוכר
  • ½ כוס קמח שקדים
  • ½ כוס שקדים קצוצים, קלויים קלות
  • 2 מקלות קינמון
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית ערק או תמצית וניל

לקישוט

אופן הכנה

  1. מרתיחים את המים ומקלות הקינמון למשך 30 דקות
  2. יום לפני, או בבוקר של האפייה, אם מכינים פולבורונס אחר הצהריים, מערבבים את הקמח וקמח השקדים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בעדינות תוך כדי ערבוב לעתים קרובות, בתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות, למשך 30 דקות. טיפ: תקבלו קמח חום בהיר
  3. מוסיפים לקמח וקמח השקדים את אבקת הסוכר והשקדים המרוסקים ומערבבים היטב
  4. בקערת מיקסר מקציפים חמאה לקבלת קצף יציב
  5. מערבבים לתוך הקצף את תערובת הסוכר, קמח ושקדים לקבלת תערובת אחידה
  6. מוסיפים את המים המושרים בקינמון, ואת הערק (או תמצית וניל) ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  1. מכניסים את קערת הבצק, מכוסה, למקרר לשעתיים
  1. מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר
  2. עיצוב קלסי של פולבורונס: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי 2 ס"מ
  3. קורצים עיגולים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  4. עיצוב הפולברונס בקלי קלות: מקמחים משטח עבודה ויוצרים גליל בצק בעובי 2.5 ס"מ
  5. חותכים פרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. הערה: אם הבצק רך מדי, הכניסו את הגליל למקפיא למשך כ- 30 דקות על מנת להקל על החיתוך
  7. אפייה: מחממים תנור ל- 250 מעלות למשך 15 דקות
  8. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל- 175 מעלות ואופים את העוגיות במשך 10-15 דקות עד הזהבה קלה
  9. מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני הקישוט. הערה: שימו לב כי הפולבורונס שבירים מאוד

הגשה

לפדר את העוגיות פולדוברונס באבקת סוכר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen Apetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *