פורל ורוד הוא סלמון לעניים ושמות רבים לו: שֶׁמֶךְ או טְרוּטָה בספרדית Trucha או באנגלית Trout ופוֹרֵל בגרמנית Forellen ||| פורל הוא דג נהרות ומים קרים ברחבי אירופה שעקב הדרישה הגדלה והולכת בסלמון ורוד, הפך לתחליפו של הסלמון ||| הדג הגדל בחוות דגים מוזן באצות עשירות בפיגמנט אדום ורוד טבעי ||| מתכון להכנת הדג הטעים כל כך עם עושר עשבי תיבול שכל הטעם והאיכות נסגרים במלח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 דגי פורל נקיים
- 3 ק"ג מלח גס
- 2 חלמוני ביצים
לרוטב
- פִּלְפֵּל חריף טרי חצוי ללא גרעינים
- 5-4 שיני שום, פרוסות דק
- 1/3 כוס צנוברים
- כפית גרגירי פִּלְפֵּל ירוק מושרה במעט מים
- כפית גרגירי פִּלְפֵּל אדום מושרה במעט מים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף חרדל
- 1 ליים – גרידת הקליפה
- שמן זית
- מלח גס
- 1.5 כוס מים רותחים
להגשה
- מעט עירית
אופן הכנה
- מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
- מפזרים על התבנית המרופדת שכבה של כ- 2 ס"מ מלח גס
- מניחים את הדגים אחד ליד השני במרחק שיאפשר לנו לפרק אותם בקלות
- בקערה מערבבים את שאר המלח גס עם חלמוני הביצים לקבלת תערוכת אחידה
- יוצקים את תערובת המלח על הדגים בשכבה אחידה
- מהדקים עם הידיים ויוצרים מעטפת מלח סביב הדגים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים את הדגים בתנור החם במשך 45 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים עד למצב שיהיה אפשר לפרק את המלח בידיים
- שוברים בעדינות את המלח ומסירים את שכבת המלח בצדדים
- חורצים בעזרת סכין חדה מגב הדג לכל אורך הדג ומקלפים בעדינות את העור
- מפרקים את הדג לרצועות של פילה, מעבירים לתבנית ומניחים בצד
- הכנת הרוטב: במחבת מטגנים מעט את הפלפל הטרי עם שמן זית
- מוסיפים את השום וצנוברים ומטגנים יחד בזהירות שלא יישרף
- מתבלים בפלפל ומלח ובגרגירי פלפל ירוק ואדום תוך כדי שמערבבים בעדינות
- מוסיפים את המיץ תפוזים וחרדל ומטגנים תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את התימין, גרידת ליים ומים רותחים ומערבבים
- טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
- ממשיכים לבשל 15 דקות כדי לצמצם את הרוטב
- מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים יחד כמה דקות עד שכל הנתחים עטופים ברוטב
הגשה
מגישים עם גרידת לימון מעל וכמה גבעולי עירית.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite