חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שֶׁמֶךְ או פורל ורוד ברוטב לימוני

פורל ורוד הוא סלמון לעניים ושמות רבים לו: שֶׁמֶךְ או טְרוּטָה בספרדית Trucha או באנגלית Trout ופוֹרֵל בגרמנית Forellen ||| פורל הוא דג נהרות ומים קרים ברחבי אירופה שעקב הדרישה הגדלה והולכת בסלמון ורוד, הפך לתחליפו של הסלמון ||| הדג הגדל בחוות דגים מוזן באצות עשירות בפיגמנט אדום ורוד טבעי ||| מתכון להכנת הדג הטעים כל כך עם עושר עשבי תיבול שכל הטעם והאיכות נסגרים במלח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דג על הדן עם פורל אפוי (צילום מיקה קאשן)

מצרכים

לרוטב

להגשה

  • מעט עירית

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
  2. מפזרים על התבנית המרופדת שכבה של כ- 2 ס"מ מלח גס
  3. מניחים את הדגים אחד ליד השני במרחק שיאפשר לנו לפרק אותם בקלות
  4. בקערה מערבבים את שאר המלח גס עם חלמוני הביצים לקבלת תערוכת אחידה
  5. יוצקים את תערובת המלח על הדגים בשכבה אחידה
  6. מהדקים עם הידיים ויוצרים מעטפת מלח סביב הדגים
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  8. אופים את הדגים בתנור החם במשך 45 דקות
  9. מוציאים מהתנור ומצננים עד למצב שיהיה אפשר לפרק את המלח בידיים
  10. שוברים בעדינות את המלח ומסירים את שכבת המלח בצדדים
  11. חורצים בעזרת סכין חדה מגב הדג לכל אורך הדג ומקלפים בעדינות את העור
  12. מפרקים את הדג לרצועות של פילה, מעבירים לתבנית ומניחים בצד
  13. הכנת הרוטב: במחבת מטגנים מעט את הפלפל הטרי עם שמן זית
  14. מוסיפים את השום וצנוברים ומטגנים יחד בזהירות שלא יישרף
  15. מתבלים בפלפל ומלח ובגרגירי פלפל ירוק ואדום תוך כדי שמערבבים בעדינות
  16. מוסיפים את המיץ תפוזים וחרדל ומטגנים תוך כדי ערבוב
  17. מוסיפים את התימין, גרידת ליים ומים רותחים ומערבבים
  18. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
  19. ממשיכים לבשל 15 דקות כדי לצמצם את הרוטב
  20. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים יחד כמה דקות עד שכל הנתחים עטופים ברוטב

הגשה

מגישים עם גרידת לימון מעל וכמה גבעולי עירית.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *