מתכון: עוגת שקדים, קוקוס ותפוזים ללא גלוטן

עוגת טעימה לכל ימות השנה אבל מתאימה גם לימי הפסח וללא קמח ||| תענוג לטובת הנמנעים מגלוטן וצליאקים ||| פרוסת עוגה שכיף ליהנות ממנה בבוקר ליד הקפה או בערב עם תה מהביל ||| עוגה נמוכה ורטובה עם טעמי קוקוס ושקדים שיש שהיא מזכירה להם עוגת בסבוסה או עוגת נאמורה ||| אל תוותרו על ציפוי הסירופ שגם מוסיף טעם וגם ישמור על העוגה טרייה לכמה ימים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שקדים שבדית (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית בקוטר 20 ס"מ או אינגליש קייק)

לקישוט

סירופ

  • 3/4 כוס מיץ תפוזים טרי (ניתן להוסיף גם את גרידת קליפת התפוז)
  • 2 כפות סוכר

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) גדולה טורפים את הביצים, סוכר, שמן ותמצית וניל לקבלת בלילה אחידה
  3. מוסיפים את קמח השקדים ושבבי קוקוס ומערבבים לקבלת בלילת בצק אחיד
  4. מוזגים את בלילת הבצק לתבנית המרופדת ומיישרים
  5. מפזרים מעל את פרוסות השקדים
  6. אופים במשך 45-35 דקות או עד שהחלק העליון זהוב
  7. בינתיים בסיר קטן מרתיחים את מיץ התפוזים וסוכר עד שהסוכר נמס
  8. מוציאים את העוגה האפויה מהתנור ובעודה חמה, מוזגים עליה את כל הסירופ
  9. מצננים את העוגה וחותכים
  10. מגישים לצד כדור גלידת וניל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה