עוגת טעימה לכל ימות השנה אבל מתאימה גם לימי הפסח וללא קמח ||| תענוג לטובת הנמנעים מגלוטן וצליאקים ||| פרוסת עוגה שכיף ליהנות ממנה בבוקר ליד הקפה או בערב עם תה מהביל ||| עוגה נמוכה ורטובה עם טעמי קוקוס ושקדים שיש שהיא מזכירה להם עוגת בסבוסה או עוגת נאמורה ||| אל תוותרו על ציפוי הסירופ שגם מוסיף טעם וגם ישמור על העוגה טרייה לכמה ימים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית בקוטר 20 ס"מ או אינגליש קייק)
- 3 ביצים L
- 100 גרם סוכר
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 1 כפית תמצית וניל
- 110 גרם קמח שקדים
- 35 גרם שבבי קוקוס
לקישוט
- 1/3 כוס פרוסות שקדים
סירופ
- 3/4 כוס מיץ תפוזים טרי (ניתן להוסיף גם את גרידת קליפת התפוז)
- 2 כפות סוכר
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) גדולה טורפים את הביצים, סוכר, שמן ותמצית וניל לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את קמח השקדים ושבבי קוקוס ומערבבים לקבלת בלילת בצק אחיד
- מוזגים את בלילת הבצק לתבנית המרופדת ומיישרים
- מפזרים מעל את פרוסות השקדים
- אופים במשך 45-35 דקות או עד שהחלק העליון זהוב
- בינתיים בסיר קטן מרתיחים את מיץ התפוזים וסוכר עד שהסוכר נמס
- מוציאים את העוגה האפויה מהתנור ובעודה חמה, מוזגים עליה את כל הסירופ
- מצננים את העוגה וחותכים
- מגישים לצד כדור גלידת וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…