עוגת גזר לחה עם אגוזי פקאן וקינמון שמעשיר אותה בניחוח נפלא ||| עוגה לא מתוקה מדי ונפלאה גם יומיים שלושה אחרי האפייה ||| עוגה שתתאים לכווולם כל ימות השנה, כולל לנמנעים מגלוטן ומאובחני צליאק ואפילו לנמנעים מלקטוז וחלב ||| עוגה שגם בפסח תוכלו ליהנות מהיותה כשרה לפסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 20 ס"מ או אינגליש קייק)
- 2 גזר בינוני, קלוף
- 2 ביצים L
- ½ כוס מיץ תפוזים או חלב מכל סוג שאוהבים או קרם קוקוס
- ¼ כוס שמן צמחי
- 100 גרם סוכר
- 90 גרם קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית קִנָּמוֹן
לקישוט
- ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה לתוך קערה גדולה
- מוסיפים לקערה את הביצים, מיץ תפוזים, שמן וסוכר וטורפים היטב לאיחוד
- מוסיפים את קמח השקדים, אבקת אפייה וקינמון ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת, ומשטחים את פני העוגה
- מפזרים את שברי הפקאן מעל באופן אחיד
- אופים במשך 45-35 דקות או עד שהחלק העליון זהוב וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
- להגיש גם 2-4 ימים אחרי האפייה, לצד כדור גלידת וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…