חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טומפוס או קרמשניט הולנדי Tompouce

בעבר סיפרנו על קרמשניט Cremeschnite או מיל-פיי – אלף הדפים או נפוליאון ||| המתכון הפעם מגיע מהולנד וצפון בלגיה – הישר מהמטבח הפלמי ||| עוגת הנפוליאון של ההולנדים נקראת טומפוס וכותבים את שמה גם Tompoes ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קרמשניט (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (תבנית 24X32 ס”מ)

  • 3 שכבות בצק עלים אפויות

לקרם פטיסייר Crème pâtissière

לקישוט

אופן הכנה

  1. הכנת הקרם פטיסייר: בקערה ממיסים את הקורנפלור במעט חלב
  2. מוסיפים את החלמונים וסוכר וטורפים לקבלת תערובת אחידה
  3. יוצקים
  4. בסיר קטן מחממים את שאר החלב על להבה נמוכה
  5. מוסיפים את המקל וניל לחלב ומביאים לרתיחה
  6. מוסיפים מחצית מהחלב אל תערובת החלמונים
  7. טורפים היטב עד שהסוכר נמס
  8. מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר עם שאר החלב החם ומערבבים במרץ תוך כדי בישול על להבה נמוכה
  9. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד להסמכת התערובת
  10. מוציאים את המקל וניל
  11. מעבירים את התערובת לקערה רחבה
  12. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסתה
  13. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
  14. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת מתוקה לקבלת קצפת יציבה וחלקה
  15. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם פטיסייר שהוצאנו מהמקרר, עד לקבלת קציפה אחידה וחלקה
  16. מניחים שכבת בצק אפויה בתבנית
  17. מורחים עליה שכבת קרם ממחצית הקרם פטיסייר שהכנו
  18. מניחים על הקרם שכבת בצק אפוי נוספת
  19. מורחים את שאר הקרם פטיסייר, ומכסים בשכבת הבצק השלישית
  20. בוזקים מעל כמות נכבדה של אבקת סוכר

הגשה

שומרים במקרר עד להגשה.

טיפ: אפשר לחתוך את שכבת הבצק העליונה לריבועים, לפני שמניחים כשכבה עליונה. כך יהיה קל לחתוך את העוגה למנות מבלי למעוך את הקרם.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *