בעבר סיפרנו על קרמשניט Cremeschnite או מיל-פיי – אלף הדפים או נפוליאון ||| המתכון הפעם מגיע מהולנד וצפון בלגיה – הישר מהמטבח הפלמי ||| עוגת הנפוליאון של ההולנדים נקראת טומפוס וכותבים את שמה גם Tompoes ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 24X32 ס”מ)
- 3 שכבות בצק עלים אפויות
לקרם פטיסייר Crème pâtissière
- 500 מ"ל חלב
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו (או 2-4 טיפות תמצית וניל)
- 50גרם קורנפלור
- 4 חלמוני ביצים
- 150 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט
- ½ כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- הכנת הקרם פטיסייר: בקערה ממיסים את הקורנפלור במעט חלב
- מוסיפים את החלמונים וסוכר וטורפים לקבלת תערובת אחידה
- יוצקים
- בסיר קטן מחממים את שאר החלב על להבה נמוכה
- מוסיפים את המקל וניל לחלב ומביאים לרתיחה
- מוסיפים מחצית מהחלב אל תערובת החלמונים
- טורפים היטב עד שהסוכר נמס
- מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר עם שאר החלב החם ומערבבים במרץ תוך כדי בישול על להבה נמוכה
- ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד להסמכת התערובת
- מוציאים את המקל וניל
- מעבירים את התערובת לקערה רחבה
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסתה
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
- בקערת מיקסר מקציפים את השמנת מתוקה לקבלת קצפת יציבה וחלקה
- מקפלים את הקצפת לתוך הקרם פטיסייר שהוצאנו מהמקרר, עד לקבלת קציפה אחידה וחלקה
- מניחים שכבת בצק אפויה בתבנית
- מורחים עליה שכבת קרם ממחצית הקרם פטיסייר שהכנו
- מניחים על הקרם שכבת בצק אפוי נוספת
- מורחים את שאר הקרם פטיסייר, ומכסים בשכבת הבצק השלישית
- בוזקים מעל כמות נכבדה של אבקת סוכר
הגשה
שומרים במקרר עד להגשה.
טיפ: אפשר לחתוך את שכבת הבצק העליונה לריבועים, לפני שמניחים כשכבה עליונה. כך יהיה קל לחתוך את העוגה למנות מבלי למעוך את הקרם.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Goede eetlust