חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דג עם ירקות ירוקים ביוגורט חם

מתכון מהיר להכנת דגים, ירקות ויוגורט בטעמים עשירים ||| שילוב של חמיצות ומתיקות תודות לרכזי תפוחי העץ הופכים את המנה למורכבת ולא שגרתית ||| שילוב של ירקות ירוקים ומזרח תיכוניים מעשיר את המנה הלא שגרתית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דג עם ירקות ירוקים ויוגורט (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (6 מנות)

  • 1.5 ק"ג פילה דג ים שאוהבים כמו מוסר ים, חתוך לנתחים גדולים ויפים
  • חופן שעועית ירוקה
  • חופן לוביה טרייה
  • חופן במיה חצויה ללא העוקץ
  • 3 לבבות חסה ליטל ג'ים, חצויים
  • 5 כפות שמן זית עדין*
  • מלח

לרוטב יוגורט

  • 250 גרם יוגורט אמיתי, סמיך
  • 100 מ"ל מים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת רוטב יוגורט חם: מערבבים את היוגורט, מים, שמנת ומעט מלח בסיר ומביאים לסף רתיחה על חום נמוך מאוד
  2. מבשלים 15-10 דקות. הערה חשובה: שימו לב שהנוזל לא רותח, כי אז היוגורט יתפרק
  3. מתבלים את הדגים במלח
  4. על להבה גבוהה מחממים מחבת ברזל
  5. מוסיפים את שמן הזית וצורבים את הדג מצד העור בלבד למשך 4-3 דקות או עד שניתן לשחרר בעדינות את העור מהמחבת בלי שיתנתק מהדג
  6. מעבירים את הנתחים, כשהעור כלפי מעלה, לתבנית אפייה עם שוליים גבוהים שאפשר להכניס לתנור
  7. באותה מחבת צורבים את החסה ומעבירים גם אותה לאותה התבנית
  8. מסדרים את הירקות הירוקים בין נתחי הדג בתבנית
  9. מוזגים את היוגורט החם על כל המצרכים בתבנית
  10. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  11. מכניסים לתנור למשך 10 דקות
  12. מוציאים ומזליפים מעט שמן זית, רכז וחומץ תפוחי עץ ומגישים

הערה: *המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו…ולא תצטערו.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *