ירק האַסְפָּרָגוֹס Asparagus הוא חגיגה קולינארית של האביב באירופה ובכלל ||| משייכים לירק בעל הצורה הפאלית גם תכונות של אפרודיזיאק Aphrodisiac מעורר חשק מיני ||| למטיילים באביב ביער השחור מומלץ לטייל לאורך דרך האספרגוס ||| עוד על האספרגוס תמצאו כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לרוטב
אופן הכנה
- מרתיחים סיר מים וחולטים את האספרגוס 2 דקות
- מעבירים את האספרגוס לקערה עם מי קרח
- במחבת עם קצת שמן זית, קולים את השקדים
- קוצצים גס את השקדים
- הכנת הרוטב: בקערה מערבבים עם בלנדר מוט, את מצרכי הרוטב. הערה" אפשר להוסיף עוד קצת לימון לרוטב, כדי שיהיה מעט יותר נוזלי (המרקם צריך להיות כמו איולי)
- פורסים את האספרגוס לאורך לרצועות ארוכות
- מסדרים את רצועות האספרגוס בצורת מניפה על צלחת
- מפזרים מעל מעט מלח גס
- שופכים מעל את רוטב החרדל
- מפזרים מעל את השמיר, פלפל חריף, בצל ושקדים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit