חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ריזוטו עלים ים תיכוני

ריזוטו הוא מאכל איטלקי קלאסי על בסיס אורז ||| באיטליה נהוג להוסיף לאורז בהכנת הריזוטו פטריות להכנת ריזוטו אה לה פונגי Risotto ai funghi , פירות ים Risotto ai frutti di mare, דלעת ריזוטו אה לה זוקה Risotto alla zucca, אפונה ריזי-א-ביזי Risi e bisi, ריזוטו אל נרו דה ספיה Risotto al nero di sepia עם דיונון מבושל עם שקי הדיו שנותנים צבע שחור לריזוטו ועוד ||| הפעם ריזוטו עם עלים ים תיכוניים לבחירתכם – חוביזה, עלי גפן או אפילו תרד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ריזוטו תרד או עלי גפן או חוביזה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לעלי חוביזה או תרד או גפן

  • 1/2 ק"ג עלי חוביזה או תרד או גפן שטופים וקצוצים דק (טריים או קפואים)
  • 5 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 1/2 לימון גדול או 1 לימון קטן קצוץ דק
  • 3 בצלים קצוצים דק עם הקליפה וללא גרעינים
  • 2 כפות רכז רימונים
  •  1כוס יין לבן
  • קורט פלפל אנגלי טחון
  • מלח
  • 1/4 כוס שמן זית עדין*

לריזוטו

  • 1/2 ק"ג אורז לריזוטו
  • 2.5 ליטר ציר ירקות
  • 2 בצלים בינונים קצוצים דק
  • 50 גרם חמאה
  • 5 כפות שמן זית עדין*
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 ענף תימין
  • מעט פלפל לבן
  • מלח

להגשה

אופן הכנה

  1. לתבשיל עלי החוביזה: מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים על חום נמוך כ-5 דקות עד שקיפות
  2. מוסיפים את עלי החוביזה ומאדים על חום נמוך כ-20 דקות עם מכסה
  3. מוסיפים עגבניות, יין, לימון, רכז רימונים, פלפל אנגלי ומלח ומבשלים על חום נמוך עם מכסה כחצי שעה
  4. לריזוטו: מניחים בסיר רחב את החמאה, שמן הזית והבצל עם מעט מלח ומאדים על להבה בינונית עד שהבצל מתרכך והופך שקוף
  5. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב עד שהאורז חם למגע
  6. מוזגים את היין הלבן ומבשלים כדקה עד אידוי מוחלט
  7. מוזגים בכל פעם מצקת או שתיים של ציר על האורז תוך ערבוב במשך 15-20 דקות. מדי פעם טועמים גרגיר, ומכבים את הלהבה בדיוק בשלב שמרגישים שהאורז כמעט מוכן
  8. הכרה: יש סיכוי שלא תצטרכו את כל הציר, זה בסדר
  9. כשהסיר כבר לא על הלהבה, מוסיפים את תבשיל עלי החוביזה המוכן, החמאה והפרמז'ן
  10. מערבבים עד שהם נמסים ומתקנים תיבול במלח

הגשה

מגישים חם עם מעט יוגורט סמיך מלמעלה או אבן יוגורט מגורדת ושמן זית ארומטי.

הערה: *המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו…ולא תצטערו.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *