אספרגוס אביבי הוא שדרוג למנת דג מתובלת היטב ||| כתבנו בעבר על אספרגוס ועל פסטיבל האספרגוס כאן ||| שילוב של אספרגוס עם דגים הוא עדינות נהדרת ובריאה של שלל מרכיבי המנה ||| מנה קלה להכנה אבל עם שלל מצרכים שהשילוב שלהם עושה אותה נהדרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4 נתחי פילה של דג לברק עם העור
- 1 חבילת אספרגוס
- 3 לימון
- 15 בצלצלים
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 4 כפות שמן זית
- 5 שיני שום פרוסות
- 1/4 כוס יין לבן
- 3-4 חוטי זעפרן
- פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
אופן הכנה
- חותכים כל פילה דג ל-3 חתיכות
- מקלפים את הבצלצלים, אבל משאירים אותם שלמים
- חוצים את הלימונים ופורסים אותם דק
- מטגנים את השום בשמן זית
- מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן
- מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות
- מוסיפים את הדגים עם צד העור כלפי מעלה
- מפזרים את הבצלצלים בין הדגים
- מפזרים מעל הדגים את הפלפל חריף, פרוסות לימון ומעט מלח גס
- מוסיפים 1/4 כוס מים
- חותכים את האספרגוס לשניים ומפזרים מעל נתחי הדגים
- מבשלים 20 דקות עד ריכוך
- מגישים עפ"י התמונה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit