עוגיות שמגיעות מהעיר ההולנדית ארנהיים Arnhem ומכאן גם שמן |||אלה עוגיות סגלגלות, אפויות מבצק שמרים עם סוכר מפוזר בנדיבות ||| הביסקוויטים נאפו לראשונה בשנת 1829 על ידי האופה הדורן Hagdorn במאפייה שלו בארנהיים ||| כיום העוגיות נמכרות בקופסאות אופייניות ונמכרים כמזכרת למבקרים בהולנד בכלל וארנהיים בפרט ||| בשנת 2006 נערך קמפיין קידום התיירות לארנהיים בסיסמא: בנות ארנהיים..? תוצרת ארנהיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 עוגיות)
- 5 דפי בצק עלים 10X10 ס"מ
- 100 גרם סוכר וניל
- 1/2 כפית קִנָּמוֹן
- 1/2 כפית הל
- 1/2 ליים – גרידת הקליפה בלבד
להברשה
- 1 ביצה
אופן הכנה
- הפשירו את בצק העלים
- פזרו מעט קמח על משטח העבודה
- ערמו את דפי בצק העלים אחד על השני
- רדדו אותם בעזרת מערוך לעובי של 2 מ"מ. אתם רוצים שחמש דפי הבצק עלים יהיו בסופו של דבר דקים כמו דף אחד
- בעזרת קורצן אובלי / סגלגל (אפשר כל צורה אבל בארנהיים זה אובלי) לוחצים לתוך הבצק לקבלת העוגיות. טיפ: נסו לעשות זאת צפוף וחסכוני ככל האפשר כדי לקבל כמה עוגיות שאפשר
- מערבבים בקערה קטנה את הסוכר וניל עם קינמון, הל וגרידת הליים
- על משטח נקי מפזרים מעט מתערובת הסוכר
- בקערית קטנה טורפים את הביצה
- מברישים את עוגיות בצק העלים מעט ביצה טרופה
- טובלים את העוגיות בתערובת הסוכר ומגלגלים אותם ברכות כדי ללחוץ את הסוכר פנימה
- מסדרים את העוגיות המצופות סוכר בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- נותנים לעוגיות לנוח 20-25 דקות. הערה: זה יהפוך את העוגיות לעוד יותר פריכות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים את העוגיות כ- 25 דקות עד קבלת גוון זהוב ומוודאים שהסוכר מקורמל יפה
- מצננים על רשת ומאחסנים בכלי אטום
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Eet Smakelijk!