על שטרודל ואף מתכון כבר יש כאן ||| הפעם מתכון מבירת השטרודל האוסטרי – וינה ||| ביקור בשטרודל-שואו Strudelshow בארמון שנברון Schonbrun וסדנת הכנת שטרודל אמיתי עשיר במילוי בבצק דקיק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
לחמאה-פירורי לחם
- 100 גרם פירורי לחם
- 50 גרם חמאה
לתערובת סוכר קינמון
למילוי
- 150 גרם חמאה-פירורי לחם (ראה מעלה)
- 150 גרם תערובת סוכר קינמון (ראה מעלה)
- 170 גרם צימוקים
- 10 גרם מיץ לימון
- 1 ק"ג תפוחי-עץ חמצמצים קלופים וללא הליבה, פרוסים
- מעט רוּם
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק רך
- מעבירים למטח העבודה ולשים אותו עד שהוא משתחרר בקלות מהידיים ומהשולחן
- יוצרים ממנו כדור ומורחים מעט שמן על פני כדור הבצק
- נותנים לכדור הבצק לנוח במשך 30 דקות
- מניחים את הבצק על בד פשתן מכוסה קמח
- מרדדים את הבצק לצורה מלבנית דקה ככל האפשר
- מושכים ומאריכים את יריעת הבצק על גב הידיים (כמו שעושים עם פיצה)
- הכנת החמאת פירורי לחם: במחבת מחממים את החמאה
- מוסיפים את פירורי הלחם וצולים אותם עד שהם מקבלים ברק חום-זהוב
- הכנת תערובת הסוכר קינמון: בקערה מערבבים את המצרכים לקבלת תערובת אחידה
- הכנת המילוי: בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל המצרכים לקבלת תערובת אחידה
- הכנת השטרודל: שמים את המילוי על הבצק לכל אורכו של צד אחד ובצורת סוללה גבוהה ועשירה
- חותכים את קצוות הבצק העבים
- מגלגלים עם הבד את הבצק מצד המילוי החוצה כך שהבצק הדק עוטף ומתגלגל סביב המילוי
- מהדקים את גליל השטרודל סביב המילוי
- סוגרים את הקצוות עם עודפי הבצק
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- שמים את השטרודל על תבנית אפייה משומנת בחמאה
- אופים את השטרודל עד שהוא מקבל גוון חום-זהוב
- ברגע שאתם מוציאים את השטרודל המוכן מהתנור, מרחו חמאה על פני השטרודל
הגשה
מצונן אבל עדיין חם, לצד כדור גלידה. הערה: באוסטריה יגישו לכם פרוסת שטרודל שוחה בצלחת עמוקה, בתוך רוטב וניל.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit גרמנית