חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שטרודל תפוחים של שנברון

על שטרודל ואף מתכון כבר יש כאן ||| הפעם מתכון מבירת השטרודל האוסטרי – וינה ||| ביקור בשטרודל-שואו Strudelshow בארמון שנברון Schonbrun וסדנת הכנת שטרודל אמיתי עשיר במילוי בבצק דקיק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שטרודל אוסטרי (צילום דני בר)

מצרכים

לבצק

לחמאה-פירורי לחם

לתערובת סוכר קינמון

למילוי

  • 150 גרם חמאה-פירורי לחם (ראה מעלה)
  • 150 גרם תערובת סוכר קינמון (ראה מעלה)
  • 170 גרם צימוקים
  • 10 גרם מיץ לימון
  • 1 ק"ג תפוחי-עץ חמצמצים קלופים וללא הליבה, פרוסים
  • מעט רוּם

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק רך
  2. מעבירים למטח העבודה ולשים אותו עד שהוא משתחרר בקלות מהידיים ומהשולחן
  3. יוצרים ממנו כדור ומורחים מעט שמן על פני כדור הבצק
  4. נותנים לכדור הבצק לנוח במשך 30 דקות
  5. מניחים את הבצק על בד פשתן מכוסה קמח
  6. מרדדים את הבצק לצורה מלבנית דקה ככל האפשר
  7. מושכים ומאריכים את יריעת הבצק על גב הידיים (כמו שעושים עם פיצה)
  8. הכנת החמאת פירורי לחם: במחבת מחממים את החמאה
  9. מוסיפים את פירורי הלחם וצולים אותם עד שהם מקבלים ברק חום-זהוב
  10. הכנת תערובת הסוכר קינמון: בקערה מערבבים את המצרכים לקבלת תערובת אחידה
  11. הכנת המילוי: בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל המצרכים לקבלת תערובת אחידה
  12. הכנת השטרודל: שמים את המילוי על הבצק לכל אורכו של צד אחד ובצורת סוללה גבוהה ועשירה
  13. חותכים את קצוות הבצק העבים
  14. מגלגלים עם הבד את הבצק מצד המילוי החוצה כך שהבצק הדק עוטף ומתגלגל סביב המילוי
  15. מהדקים את גליל השטרודל סביב המילוי
  16. סוגרים את הקצוות עם עודפי הבצק
  17. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  18. שמים את השטרודל על תבנית אפייה משומנת בחמאה
  19. אופים את השטרודל עד שהוא מקבל גוון חום-זהוב
  20. ברגע שאתם מוציאים את השטרודל המוכן מהתנור, מרחו חמאה על פני השטרודל

הגשה

מצונן אבל עדיין חם, לצד כדור גלידה. הערה: באוסטריה יגישו לכם פרוסת שטרודל שוחה בצלחת עמוקה, בתוך רוטב וניל.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit    גרמנית

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *