חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פנקייק כוסמת ירוקה

ארוחה לכל זמן לנמנעים מגלוטן ואוהבים טעם ובריאות ||| תשובה מעולה לארוחת בוקר ללא גלוטן שמתאימה גם לצליאקים ||| טורטיות או חביתיות לנמנעים מחיטה שיכולות להיות בסיס לכל ארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פנקייק כוסמת ירוקה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

אופן הכנה

  1. יש להשרות את הכוסמת במים במשך 8-6 שעות
  2. לסנן את מי ההשריה, אך לא לשטוף את הכוסמת. הערה: המרקם הרירי שנוצר סביב גרעיני הכוסמת מצוין, אלה סיבי המוצילאגים המרפדים את רירית מערכת העיכול
  3. מעבירים את הכוסמת למעבד מזון עם 2/3 כוס מים ומלח, וטוחנים היטב לקבלת בלילה חלקה
  4. להשאיר את הבלילה בכלי זכוכית מכוסה במגבת במשך כשעתיים, בטמפרטורת החדר
  5. אחר שרואים בועות קטנות על פני הבלילה וצבע הבלילה נעשה ורדרד, מערבבים היטב
  6. מוסיפים התבלינים והביצה ומערבבים לאחידות
  7. מחממים מחבת עם 1/2 כף שמן קוקוס או שמן זית או שמן ג'י
  8. מוסיפים לבלילה את שארית 1/2 כף השמן שבחרנו
  9. מטגנים להזהבה משני הצדדים
  10. לחילופין: לרפד בנייר אפייה, תבנית אינגליש קייק
  11. שופתים את הבלילה לתבנית האינגליש קייק
  12. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  13. מכניסים התבנית לתנור ואופים 20-30 דקות עד להשחמה
  14. אפשר לשמור במקרר בכלי זכוכית סגור במשך מספר ימים ולחמם כל פעם לפני ההגשה
  15. להגיש לצד גבינת עיזים, אבוקדו ו/או טחינה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *