ארוחה לכל זמן לנמנעים מגלוטן ואוהבים טעם ובריאות ||| תשובה מעולה לארוחת בוקר ללא גלוטן שמתאימה גם לצליאקים ||| טורטיות או חביתיות לנמנעים מחיטה שיכולות להיות בסיס לכל ארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס כוסמת ירוקה
- 4 כוסות מים להשריה
- 2/3 כוס מים
- 1/4 כוס חלב צמחי
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה (לא חובה)
- 1 כף שמן קוקוס או שמן זית או שמן גי
- שדרוג: תמצית וניל, כמון, אגוז מוסקט
אופן הכנה
- יש להשרות את הכוסמת במים במשך 8-6 שעות
- לסנן את מי ההשריה, אך לא לשטוף את הכוסמת. הערה: המרקם הרירי שנוצר סביב גרעיני הכוסמת מצוין, אלה סיבי המוצילאגים המרפדים את רירית מערכת העיכול
- מעבירים את הכוסמת למעבד מזון עם 2/3 כוס מים ומלח, וטוחנים היטב לקבלת בלילה חלקה
- להשאיר את הבלילה בכלי זכוכית מכוסה במגבת במשך כשעתיים, בטמפרטורת החדר
- אחר שרואים בועות קטנות על פני הבלילה וצבע הבלילה נעשה ורדרד, מערבבים היטב
- מוסיפים התבלינים והביצה ומערבבים לאחידות
- מחממים מחבת עם 1/2 כף שמן קוקוס או שמן זית או שמן ג'י
- מוסיפים לבלילה את שארית 1/2 כף השמן שבחרנו
- מטגנים להזהבה משני הצדדים
- לחילופין: לרפד בנייר אפייה, תבנית אינגליש קייק
- שופתים את הבלילה לתבנית האינגליש קייק
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מכניסים התבנית לתנור ואופים 20-30 דקות עד להשחמה
- אפשר לשמור במקרר בכלי זכוכית סגור במשך מספר ימים ולחמם כל פעם לפני ההגשה
- להגיש לצד גבינת עיזים, אבוקדו ו/או טחינה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון