עוגיות נזיר מגיעות מאזור מיין Main, בסוף המאה ה-19 ||| מתכון שהיה פופולארי בקרב פשוטי העם והכנסיות בימי ראשון ||| עוגיות לעיסות מנוקדות בפירות יבשים ומתובלות בקינמון, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי וציפורן ||| העוגיות קיבלו את שמן כי הן היו עמידות למשך זמן רב והפכו לעוגיות בהן הצטיידו מלחים ודייגים לאורך החוף של ניו אינגלנד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 עוגיות)
- 2 כוסות (240 גרם) קמח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קִנָּמוֹן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית פִּלְפֵּל אנגלי טחון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1/2 כוס (110 גרם) חמאה ללא מלח, מרוככת
- 1 כוס (210 גרם) סוכר חום בהיר
- 1 ביצה L
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 1.5 כוסות (225 גרם) תמרים קצוצים
- 3/4 כוס (85 גרם) אגוזי מלך קצוצים קלויים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה
- בקערת ערבוב בינונית, מערבבים יחד את הקמח, סודה לשתייה, מלח, קינמון, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי וציפורן
- בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החמאה וסוכר חום במהירות בינונית במשך כ- 3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
- מוסיפים את הביצה ותמצית וניל ומקציפים כדקה במהירות בינונית עד לאיחוד מלא והתערובת הופכת שוב אוורירית
- יוצקים פנימה את החלב ומקציפים במהירות נמוכה עד להטמעה
- מוסיפים לקערה את החומרים היבשים ומקפלים בעזרת מרית גומי עד שלא נשארים כתמים יבשים של קמח
- מוסיפים את התמרים ואגוזי מלך הקצוצים ומקפלים עד לפיזור אחיד בבצק
- בעזרת כף עוגיות בינונית או שתי כפות אחת מול השנייה, גורפים מנת בצק ומניחים בתבנית מרופדת במרווחים שווים של כ-3 ס"מ זה מזה, עד גמר הבצק
- מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, מסובבים את התבניות מלמעלה למטה ומאחור לחלק הקדמי. העוגיות צריכות להתנפח מעט, המרכזים שלהן צריכים להיות קבועים, והקצוות צריכים להיות בגוון חום זהוב
- המתינו לפחות 5 דקות לפני העברת העוגיות לרשת לסיום הקירור
טיפים ואחסון
- אפשר להוסיף או להחליף את התמרים ואגוזי מלך בצימוקים, חמוציות מיובשות, דומדמניות, אגוזי פקאן.
- אפשר לאפות את המתכון הזה לקבלת ברים במקום עוגיות. להכנת ברים, ממלאים תבנית 24-26 ס"מ מרובעת משומנת, ואופים בחום 180 מעלות במשך 25-30 דקות. נותנים למאפה להתקרר בתבנית לפחות 30 דקות לפני שפורסים למלבנים.
- העוגיות יישמרו בכלי אטום על השיש עד 5 ימים.
- אפשר לשמור את העוגיות הלא אפויות בתבנית, מכוסות ובמקרר עד 3 ימים.
- ניתן להקפיא את הבצק עד חודשיים לפני אפייה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…